Knutselen 3 jaar: de leukste knutselspullen!

Een kind van 3 jaar ontwikkelt enorm snel. De knutselspullen voor jongere kinderen zijn nu te simpel en eenvoudig geworden, hij of zij mag nu wel wat meer uitgedaagd worden. Maar wat zijn dan geschikte knutselspullen voor een 3-jarige? En hoe zorg je ervoor dat hij of zij plezier heeft tijdens het knutselen? Lees snel verder om de leukste knutselspullen te vinden.

Leuke Knutselspullen voor een 3-Jarige

Kinetic Sand – Speelzand
Meer informatie

STABILO Power – Viltstiften
Meer informatie

Play-Doh Classic Color – 4 Potjes
Meer informatie

BOTC Sprankelende Sieraden Maken
Meer informatie

SES – Magnetisch tekenbord
Meer informatie

1. Kinetic Sand Shimmer - Speelzand - Eenhoorn Bakkerij Set

4.4/5

Speel met kinetisch zand en maak de mooiste dingen! Kinetisch zand is speelzand dat nooit uitdroogt. Het sensorische zand kun je door je handen laten stromen, wat een fijn gevoel! Het plakt op magische wijze aan elkaar, en je kunt het gemakkelijk schoon maken. Knutselen met een kind van 3 jaar was nog nooit zo leuk. 

2. STABILO Power - Viltstift - Tot 8 Weken Zonder Dop

4.5/5

Met deze STABILO viltstiften kan een kind van 3 jaar zijn of haar creativiteit gebruiken om de allermooiste kunstwerken te maken. Met de verschillende kleuren zijn de mogelijkheden oneindig. De viltstiften zijn geschikt voor kinderen. Zo gaan ze erg lang mee zonder dop, ideaal wanneer je bijvoorbeeld de dop kwijt bent geraakt. Met water en zeep krijg je de inkt van de kleine handjes af en het is ook uit de kleding te krijgen. Zo laat je een kind van 3 jaar dus lekker knutselen zonder al te veel zorgen.

3. Play-Doh Classic Color - 4 Potjes

4.7/5

Met dit geweldige product van Play-Doh kan een kind van 3 jaar urenlang knutselen met de leukste en meest kneedbare stukken klei. In de set vind je 4 verschillende kleuren klei, allemaal ongeveer 112 gram. Deze klei is kindvriendelijk en perfect voor creatieve kinderen die het wel leuk vinden om iets moois te maken. In de productbeschrijving staat aangegeven dat je niet kunt kiezen welke 4 kleuren je ontvangt, dus ga er niet 100% vanuit dat je wit, rood, geel en blauw ontvangt wanneer je dit besteld.

4. BOTC Sprankelende Sieraden Maken Pakket

4.9/5

Vind hij of zij het leuk om zelf sieraden te maken? Dan heb je natuurlijk wel de juiste onderdelen nodig! Deze vind je zeker in deze prachtige set van verschillende kleuren en onderdelen. Bij deze set krijg je onder andere polymeer kralen in 24 heldere kleuren. Je kunt de mooiste armbanden, kettingen en oorbellen maken. 

5. SES - Magnetisch tekenbord - 25x34cm

4.5/5

Op een magnetisch tekenbord kun je alles maken wat je leuk lijkt, en wanneer je opnieuw wilt beginnen kun je het bord eenvoudig en snel schoonmaken. Het tekenbord is daarnaast ook makkelijk om mee te nemen. Dit maakt het geschikt voor thuis, onderweg of bij vrienden/familie. Bij het tekenbord krijg je ook een pen en stempels. Kinderen van 3 jaar zullen het fantastisch vinden!

Nog geen leuke knutselspullen gevonden?

Meer knutselspullen voor een kind van 3 jaar

Tekenen & Schrijven

Laat je creativiteit spreken en gebruik een leuke tekendoos, viltstiften, markeerstiften of waskrijtjes. Deze sets hebben vaak verschillende kleuren en mogelijkheden, waardoor jij echt het allermooiste kunt maken. Verbaas jezelf en anderen met onderstaande tekengereedschap!

Tekendoos | 86-delig | Creativiteitsdoos

4.6/5

STABILO Power – Viltstift – Tot 8 Weken Zonder Dop

4.5/5

STABILO Trio Thick – Dik Driekantig Kleurpotlood

4.8/5

Bing XL Knutselkoffer – Knutselpakket

4.4/5

Knutselpakketten

Knutselen met kinderen van 3 jaar is erg leuk, omdat ze vaak veel energie hebben en snel ergens fanatiek mee bezig kunnen zijn. Een goed knutselpakket kan daarbij helpen. Met verschillende knutselspullen in 1 set voorkom je dat hij of zij snel is uitgekeken. Wissel af van verven tot knippen en tekenen, en zie hoe dat kleintje te werk gaat. Op een leuke en leerzame manier knutselen kan met een goed knutselpakket.

SES – Ik leer knippen – Mega set

4/5

SES – Ik leer knippen, mozaïeken en prikken

4.2/5

SES – My First – Vingerafdruk verf kunstwerk

4.3/5

SES – My First – Vormen plakken – 6 bedrukte kaarten

4/5

Klei

Met klei kunnen kinderen echt alles doen wat ze zelf willen. Er zijn verschillende soorten klei die geschikt zijn voor kinderen. Hieronder vind je de meest populaire producten die je kunt bekijken wanneer je op zoek bent naar klei voor een 3-jarige.

Play-Doh Super Color Pack Klei – 20 Potjes

4.7/5

Play-Doh Starter Tas – Klei Speelset

4.6/5

Play-Doh Kikker en Kleuren – Boetseerklei

4.8/5

Play-Doh Peppas IJsjes – Klei Speelset

4.4/5

Knutselen 3 jaar

Knutselen met een 3-jarige kan een ongelooflijk leuke en leerzame ervaring zijn. Het is een geweldige manier om de creativiteit van een kind te stimuleren, hun fijne motoriek te ontwikkelen en quality time met hen door te brengen.

Waarom is knutselen belangrijk voor kinderen?

Knutselen is niet alleen leuk, het heeft ook tal van voordelen voor de ontwikkeling van een kind. Hier zijn enkele redenen waarom knutselen zo belangrijk is:

1. Creatieve expressie
Knutselen stelt kinderen in staat om hun creativiteit te uiten en hun verbeelding te gebruiken. Ze kunnen kleuren, vormen en materialen combineren om unieke kunstwerken te creëren.

2. Fijne motoriek
Het gebruik van scharen, lijm en potloden helpt de fijne motoriek van een kind te verbeteren. Dit is essentieel voor latere activiteiten zoals schrijven.

3. Zelfexpressie
Knutselen biedt een manier voor kinderen om hun gevoelens uit te drukken. Ze kunnen emoties uiten door middel van kunstwerken en dit kan leiden tot waardevolle gesprekken.

4. Zelfvertrouwen
Het voltooien van knutselprojecten geeft kinderen een gevoel van prestatie en zelfvertrouwen. Ze zijn trots op wat ze hebben gemaakt, wat hun zelfvertrouwen opbouwt.

5. Leren en ontdekken
Tijdens het knutselen leren kinderen van 3 jaar over kleuren, vormen, texturen en materialen. Het is een goede manier om de wereld om hen heen te ontdekken.

Veiligheid boven alles

Het is altijd belangrijk om de veiligheid van een kind in overweging te nemen. Kinderen van 3 jaar zijn nieuwsgierig en hebben nog niet hetzelfde besef van gevaar als oudere kinderen. Hier zijn enkele veiligheidstips:

Toezicht houden: Houd altijd toezicht op een kind terwijl ze aan het knutselen zijn. Dit helpt ongelukken te voorkomen.

Gebruik veilige materialen: Zorg ervoor dat alle gebruikte materialen veilig zijn voor kinderen. Vermijd kleine voorwerpen die ze in hun mond kunnen stoppen.

Schone handen: Zorg ervoor dat een kind zijn handen wast voor en na het knutselen, vooral als er met verf of lijm wordt gewerkt.

Kleed het kind geschikt aan: Trek oude kleding aan die vies mag worden of gebruik een knutselschort om kleding te beschermen.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Het is belangrijk om materialen te kiezen die veilig zijn en geschikt zijn voor de leeftijd van je kind. Denk aan vingerverf, kleurpotloden, gekleurd papier, kindvriendelijke scharen en lijmsticks. Zorg ervoor dat er geen kleine onderdelen zijn die ze kunnen inslikken.

Houd knutselsessies kort en boeiend. Geef je kind keuzes bij het kiezen van een nieuw knutselprojectje en moedig hun creativiteit aan. Geef complimenten en beloon hun inspanningen om hen gemotiveerd te houden.

Rommel hoort erbij als je met kinderen knutselt. Leg een oude krant of een knutselzeil onder het werkgebied om gemakkelijk schoon te maken. Zorg ervoor dat je kind weet dat het niet erg is om vies te worden tijdens het knutselen (tot op zekere hoogte).

Ja, knutselen heeft veel educatieve voordelen. Het helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, hand-oogcoördinatie, kleurherkenning en creatief denken. Bovendien kan het de taalontwikkeling stimuleren wanneer je met je kind praat over hun creaties.

Bewaar de kunstwerken van je kind en geef ze een mooi plekje. Overweeg om een speciale “kunstgalerij” in huis te maken waar je hun creaties kunt tentoonstellen. Je kunt ook samen beslissen welke kunstwerken je wilt bewaren en welke je kunt recyclen om ruimte te besparen.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL