De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 3 Jaar

Een 3-jarige peuter is al een hele grote jongen aan het worden! Tenminste, zo kan hij zich af en toe voelen. Hij heeft de afgelopen tijd leren rennen, hij kan al een aantal kleine zinnen maken en soms is een luier al niet meer nodig. Hij wordt ook een stukje slimmer en gaat meer herkennen. Het is erg leuk om hem een cadeautje te geven waar je zijn fantasie en creativiteit mee prikkelt.

Populaire categorieën

Bouwsets, knikkerbanen, bouwplaten en meer.

Kleurentorentjes, actiespellen, UNO Junior en meer.

Interactief speelgoed, loopwagens, babyboekjes en meer.

Web shooters, tuinspeelgoed, graafmachine en meer.

STABILO Viltstiften, Play-Doh, stickers en meer.

Boerderijen, speelsets, actiefiguren en meer.

Montessori speelgoed, Ik Leer, woordjes leren en meer.

Voertuigen, DUPLO, LEGO Friends en meer.

Leuke Cadeaus voor een Jongen van 3 jaar

Sanbo T31 Pro Kindercamera
Meer informatie

Play-Doh Super Color Pack Klei
Meer informatie

VTech Marble Rush – Knikkerbaan
Meer informatie

LEGO DUPLO Truck & Graafmachine
Meer informatie

Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel
Meer informatie

1. Sanbo T31 Pro Kindercamera - Blauw / Zwart

4.4/5

Een jongen van 3 jaar is misschien nog niet klaar voor een smartphone, maar hij kan met dit cadeau wel gestimuleerd worden op het gebied van creativiteit en leervermogen! Deze kindercamera van Sanbo is gebruiksvriendelijk en schokbestendig. Hij wordt geleverd met een Micro SD-Kaart van 32 GB en de lens is 1080p. Er is ook een frontcamera aanwezig, waarmee de jongen onder andere selfies kan maken.

2. Play-Doh Super Color Pack Klei

4.8/5

Voor de creatieve jongens is de klei van Play-Doh geweldig! Deze set wordt geleverd met maarliefst 20 verschillende kleuren boetseerklei. Een jongen van 3 jaar kan met dit cadeau alles maken wat in hem opkomt. Kneden, rollen, draaien, het kan allemaal. 

3. VTech Marble Rush - Knikkerbaan

4.5/5

Een knikkerbaan, dat is toch wat elke jongen van 3 jaar wil hebben? Dit product van VTech heeft alles wat je zoekt. Met 128 onderdelen kun je een gaaf parcours maken voor de knikkers. Er zit zelfs een gemotoriseerd reuzenrad bij! De knikkers zie je door tunnels, trechters en bochten gaan. Er zijn ook licht- en geluidseffecten aanwezig, wat het nog een stukje spannender maakt. De knikkerbaan wordt ook geleverd met 10 knikkers.

4. LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met rupsbanden

4.8/5

Met de LEGO DUPLO sets weet je zeker dat een 3-jarige jongen zich uren kan vermaken. De Truck & Graafmachine set is hier geen uitzondering op. Met 2 figuren van bouwvakkers, een graafmachine en vrachtwagen kunnen peuters zich eindeloos vermaken. LEGO DUPLO is speciaal gemaakt om peuters te ondersteunen bij de ontwikkeling, zoals motoriek. Met dit cadeau heeft een jongen van 3 jaar dus lol en ondertussen ontwikkelt hij zich. Perfect!

5. Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel Kleuren Leren

4.6/5

Educatief speelgoed, wat een uitvinding. Geef een jongen van 3 jaar iets wat hij leuk vindt en waar hij van leert, en je zit altijd goed. De kleuren torentjes van Jumbo zijn precies waar je naar op zoek bent. Met de torentjes leren jonge kinderen kleuren herkennen en samen spelen. De torentjes hebben verschillende kralen met 6 verschillende kleuren. Hiermee kunnen kinderen een kleurentorentje bouwen met de kleurendobbelsteen. Wie bouwt er als eerste een kleurentorentje? Dit spelletje is te spelen met 2 tot 4 kinderen vanaf een leeftijd van 3 jaar.

Nog geen leuk cadeau gevonden?

Meer cadeaus voor een jongen van 3 jaar

Legpuzzels

Kinderen zitten tegenwoordig steeds sneller op hun telefoon. Daar moet wat aan gedaan worden! Bijvoorbeeld met een legpuzzel. Zo’n puzzel vindt een jongen van 3 jaar vaak erg leuk en hij leert er ook veel van.

Dikkie Dik puzzel 4 in 1 educatief peuter speelgoed

4.7/5

Bing puzzel 4 in 1 educatief peuter speelgoed

4.8/5

Ravensburger PAW Patrol – Puzzel – 4inbox

4.9/5

CoComelon puzzel 4 in 1 educatief peuter speelgoed

4.8/5

Knuffels

Een knuffel kan de grootste vriend worden van een peuter. Daarom is het ook een erg leuk cadeau om te geven aan een jongen van 3 jaar. Een knuffel kan een kind door moeilijke tijden heen helpen. De knuffel is een vriend, een houvast en iemand die kan troosten wanneer hij verdrietig is. 

Little Dutch Pluche Knuffelpop Rosa

4.8/5

Happy Horse Konijn Richie Knuffel

5/5

Super Mario Yoshi Pluche – Knuffel

4.7/5

BING – Pratende Bing Knuffel – Met Batterijen

4.5/5

Boeken

Met een leuk boek gaat de woordenschat van een jongen met sprongen vooruit. Daarnaast vinden ze het vaak ook heel erg leuk! Wij hebben een aantal boeken gevonden die leerzaam zijn én garant staan voor uren lees- en kijkplezier. Het perfecte cadeau voor een jongen van 3 jaar.

Van wie zijn deze billen – Thorsten Saleina

5/5

Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

4.8/5

Papa is de allerbeste – J.-M. Walsh

4.8/5

De leeuw in de muis – Rachel Bright

4.7/5

Rollenspellen

Met al die fantasieën en energie is het erg leuk om met een jongen van 3 jaar een rollenspel te doen. Hij herkent steeds meer voorwerpen en situaties en het is dan erg leuk dat hij iets kan nadoen. Kinderen vinden dit erg leuk en hij leert er veel van!

Klein – Speelgoedstofzuiger en schoonmaakkar

4.5/5

Little Dutch Houten speelgoed doktersset

4.8/5

Melissa & Doug Houten IJscorner

4.7/5

Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken

5/5

Speelgoedvoertuigen

Kleine jongetjes vinden het geweldig om te spelen met speelgoed op wieltjes. Denk aan autootjes, treintjes en graafmachines.

VTech Baby Rijd & Leer Letterlocomotief

4.7/5

Little Tikes Grote Auto Transporter

4.9/5

PAW Patrol – Tracker – Jeep – Speelgoedauto

4.6/5

VTech Toet Toet Auto’s Brandweerkazerne

4.6/5

Schommels

Voor maximaal speel- en schommelplezier is het natuurlijk leuk om te kijken naar een mooie schommel! Je hebt de keuze uit onder andere nestschommels en meegroeischommels.

Nestschommel buitenspeelgoed

4.4/5

3 in 1 Meegroei Schommel – Peuters/Kleuters

4.7/5

IMPAQT Nestschommel buitenspeelgoed

4.4/5

Houten 3 in 1 Meegroeischommel

4.4/5

Kinetisch zand

Kinderen worden vaak blij van spelen met de handjes. Met kinetisch zand kan dat natuurlijk erg goed. Kinetisch zand wordt ook wel magisch zand genoemd. Het voelt lekker aan en je kunt er van alles mee maken. Kinetisch zand is een mix tussen klei en zand en zorgt voor minder troep.

Kinetic Sand – Speelzand – Sensorisch

4.3/5

Kinetic Sand – Construction Folding Sandbox 907 g

4.2/5

Kinetic Sand Shimmer – Eenhoorn Koninkrijk-speelset

5/5

Buitenspeelgoed

Als het een beetje mooi weer is, is er natuurlijk niets leuker dan buitenspelen. Een cadeau in deze categorie kan daarom zeker een goede keuze zijn. 

Bandits & Angels loopfiets Retro groen 2 in 1

4.4/5

Rockerz Glijbaan – Voor binnen en buiten

4.6/5

Bosch – Speelgoed kruiwagen – Tuingereedschap

4.8/5

LifeGoods HappyStep – Lichtgevende Wielen

4.8/5

Educatief speelgoed

Het is zeker een aanrader om niet alleen leuk, maar ook leerzame cadeaus voor een jongen van 3 jaar in huis te halen. Een combinatie van deze twee is natuurlijk goud waard. Met educatief speelgoed geef je een cadeau waar hij echt wat aan heeft.

SES – My First – Verven – Kleuren met water

4.4/5

VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes

4.7/5

Janod Magnetibook Dieren – Magneetboek

4.7/5

Ik Leer – Op Weg Naar Groep 1 – 3 jaar en ouder

4.6/5

Muziekinstrumenten

Zelf muziek maken, dat is natuurlijk iets waar kinderen erg blij van worden. Heb plezier met de leukste instrumenten en zie hoe zijn gevoel voor muziek en luistervaardigheden verbeteren.

Kadoing 18-Delige Muziekinstrumenten Set

4.8/5

VTech Junior Tablet Activity-Center met Piano

4.6/5

DEPLAY 3-in-1 Xylofoon – Keyboard – Piano

4.8/5

Hape Houten Stapelbare 6-delig Muziekset

4.3/5

Creatief Cadeau

STABILO Power - Viltstift - Etui Met 30 Kleuren

4.5/5

Met de viltstiften van STABILO geef je een jongen van 3 jaar een cadeau waar hij zijn creativiteit kan uiten! Perfect voor de kleine kunstenaars. Is hij een dop kwijt? Geen drama, want de viltstiften kunnen tot wel 8 weken zonder dop. Daarna drogen ze wel uit, maar dan heb je in ieder geval even de tijd om die dop terug te vinden. De inkt van de viltstiften kan van handjes en kleding worden gewassen.

Wat vinden jongens van 3 jaar leuk?

Voertuigen: Veel jongens vinden auto’s, vrachtwagens, treinen en andere voertuigen leuk. Ze hebben veel plezier met speelgoedauto’s, modeltreinen of het kijken naar voertuigen op straat.

Dieren: Jongens kunnen vaak geïnteresseerd zijn in dieren. Ze vinden het misschien leuk om boerderijdieren te herkennen, naar de dierentuin te gaan of dierenknuffels te hebben.

Bouwen en constructie: Bouwblokken, Lego en ander constructiespeelgoed kunnen erg populair zijn. Jongens van 3 jaar vinden het bouwen en ontdekken van voorwerpen erg leuk.

Superhelden en actiefiguren: Veel jongens vinden superhelden en actiefiguren fantastisch. Ze kunnen genieten van speelgoedfiguren van hun favoriete personages. Denk aan Paw Patrol, Spider-Man, Batman en Star Wars.

Buitenspelen: Jongens van deze leeftijd hebben vaak veel energie en vinden het heerlijk om buiten te spelen. Dit kan variëren van rennen en springen tot fietsen of met een bal spelen.

Fantasiespel: Jongens vinden fantasiespel waarin ze rollen aannemen erg leuk, zoals het spelen van politie, dokter of brandweerman. Verkleedkleding en accessoires kunnen het fantasiespel nog een stukje leuker maken.

Boeken: Het voorlezen van boeken met interessante afbeeldingen en eenvoudige verhalen kan de verbeelding van jongens stimuleren. Ze kunnen onder andere genieten van boeken over voertuigen, dieren en avonturen.

Muziek en liedjes: Veel kinderen houden van muziek en liedjes. Ze vinden kinderliedjes, dansen op muziek of zelfs eenvoudige muziekinstrumenten vaak erg leuk.

Dinosaurussen: Veel jongens van 3 jaar houden van dinosaurussen. Speelgoeddinosaurussen, boeken over dinosaurussen en het naspelen van dinosaurusavonturen kunnen erg leuk zijn.

Puzzels: Eenvoudige puzzels met grote stukken en kleurrijke afbeeldingen kunnen leuk zijn voor jongens van deze leeftijd. Puzzels helpen niet alleen bij de ontwikkeling van fijne motoriek, maar ook bij het leren herkennen van vormen en patronen.

Wat kan een jongen van 3 jaar en wat gaat hij het komende jaar leren?

Een jongen van 3 jaar blijft snel doorontwikkelen. Een aantal spannende mijlpalen die hij waarschijnlijk zal meemaken zijn:

Motorische mijlpalen
De fysieke vaardigheden worden steeds beter. Als 3-jarige kun je verwachten dat hij steeds sneller gaat rennen, springen en klimmen. Ook zou hij eventueel kunnen oefenen met fietsen op een driewieler of loopfiets. Daarnaast kun je oefenen met het trappen tegen een bal en het vangen van een (lichte) bal. 

Cognitieve mijlpalen
De peuter wordt steeds nieuwsgieriger. Hij wil het liefst alles ontdekken en vaak houden ze van rollenspellen. Daarnaast kan hij steeds beter voorwerpen herkennen en sorteren op basis van kenmerken als grootte, vorm en kleur.

Taal en communicatie
In het komende jaar gaat hij leren om wat langere zinnen te maken. Soms gaat 4 of meer woorden per zin al lukken. Ook kan hij vragen gaan stellen, met woorden als “wat”, “waar”, “wie” en “waarom”. Fantasierijke spellen zijn erg leuk om in deze fase te gaan doen, omdat hij dan bezig is met het zoeken naar goede woorden.

Sociale en emotionele ontwikkeling
Als 3-jarige jongen begint de ontwikkeling van empathie tonen en troosten. Hij kan situaties steeds beter inschatten en hij snapt iets beter hoe je samen kunt spelen. Ook wordt het concept van eigendom steeds een stukje duidelijker. Bij veel spullen zegt hij dan “van mij”. 

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL