De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 3 Jaar

Geschreven door: Daan

Wist je dat een jongen van 3 jaar al begint met het opbouwen van herinneringen en vanaf deze leeftijd zijn eigen identiteit begint te ontwikkelen? Niet alleen kan een peuter van 3 jaar fysiek meer, zoals makkelijker klimmen en klauteren in de speeltuin of betere fijne motoriek tijdens het tekenen. Maar ook zijn fantasie en het besef van de wereld om hem heen groeien snel (Ouders van Nu, 2017).

Daarmee wordt het een grotere uitdaging om een passend cadeau te vinden, maar wel een leuke uitdaging want voortaan kun je cadeaus steeds beter afstemmen op het karakter en de interesses van de ontvanger.

En een uitdaging die we voor je opgelost hebben, of met de informatie hieronder zo eenvoudig mogelijk proberen te maken.

Onze top 5

1. Sanbo T31 Pro Kindercamera - Blauw / Zwart

4.4/5

Een jongen van 3 jaar is misschien nog niet klaar voor een smartphone, maar hij kan met dit cadeau wel gestimuleerd worden op het gebied van creativiteit en leervermogen! Deze kindercamera van Sanbo is gebruiksvriendelijk en schokbestendig. Hij wordt geleverd met een Micro SD-Kaart van 32 GB en de lens is 1080p. Er is ook een frontcamera aanwezig, waarmee de jongen onder andere selfies kan maken.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Gebruiksvriendelijk
– Stimulatie op het gebied van creativiteit en leervermogen
– 20 Megapixel camera
– Wordt geleverd met leuke extra’s

De mening van kopers

– “Super speelgoed waar ze lekker creatief van worden”
– “Beter dan verwacht”
– “Mooie, stevige camera die goed werkt”
– “Erg makkelijk en vele functies”

2. Play-Doh Super Color Pack Klei

4.7/5

Voor de creatieve jongens is de klei van Play-Doh geweldig! Deze set wordt geleverd met maarliefst 20 verschillende kleuren boetseerklei. Een jongen van 3 jaar kan met dit cadeau alles maken wat in hem opkomt. Kneden, rollen, draaien, het kan allemaal. 

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– 20 verschillende kleuren
– Leuk voor feestjes
– Soepel blijvende klei

De mening van kopers

– “Eindeloos speelplezier”
– “Makkelijk te kneden en plakt niet extreem”
– “Jammer dat je niet weet niet welke kleuren je geleverd krijgt”
– “Blijft lang goed als je het luchtvrij afsluit”

3. VTech Marble Rush Ultimate Set

4.7/5

Een knikkerbaan, dat is toch wat elke jongen van 3 jaar wil hebben? Dit product van VTech heeft alles wat je zoekt. Met 128 onderdelen kun je een gaaf parcours maken voor de knikkers. Er zit zelfs een gemotoriseerd reuzenrad bij! De knikkers zie je door tunnels, trechters en bochten gaan. Er zijn ook licht- en geluidseffecten aanwezig, wat het nog een stukje spannender maakt. De knikkerbaan wordt ook geleverd met 10 knikkers.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Maarliefst 128 onderdelen
– Verschillende doorgangen, trechters en bochten
– Coole licht- en geluidseffecten
– Te combineren met andere Marble Rush speelsets

De mening van kopers

– “Goede prijs/kwaliteit”
– “In sommige gevallen niet gebruiksvriendelijk”
– “Een stevige, goede constructie en leuk te combineren met andere banen”
– “Wanneer je een hoge toren maakt, kan het wat instabiel zijn”

4. LEGO DUPLO Truck & Graafmachine

4.8/5

Met de LEGO DUPLO sets weet je zeker dat een 3-jarige jongen zich uren kan vermaken. De Truck & Graafmachine set is hier geen uitzondering op. Met 2 figuren van bouwvakkers, een graafmachine en vrachtwagen kunnen peuters zich eindeloos vermaken. LEGO DUPLO is speciaal gemaakt om peuters te ondersteunen bij de ontwikkeling, zoals motoriek. Met dit cadeau heeft een jongen van 3 jaar dus lol en ondertussen ontwikkelt hij zich. Perfect!

Aanbevolen minimum leeftijd

2 jaar

Voordelen

– Goed voor de fijne motoriek
– Stimuleert eindeloos fantasierijk spel
– Ondersteunt in de vroege ontwikkeling
– Speelset kan gecombineerd worden met andere sets

De mening van kopers

– “Kwalitatief heel sterk en met andere pakketten te combineren”
– “Mijn kleine neefje was er heel blij mee”
– “Leuke aanvulling op andere Duplo”
– “Makkelijk in elkaar te zetten, mooi pakket”

5. Jumbo Kleurentorentjes Kinderspel

4.5/5

Educatief speelgoed, wat een uitvinding. Geef een jongen van 3 jaar iets wat hij leuk vindt en waar hij van leert, en je zit altijd goed. De kleuren torentjes van Jumbo zijn precies waar je naar op zoek bent. Met de torentjes leren jonge kinderen kleuren herkennen en samen spelen. De torentjes hebben verschillende kralen met 6 verschillende kleuren. Hiermee kunnen kinderen een kleurentorentje bouwen met de kleurendobbelsteen. Wie bouwt er als eerste een kleurentorentje? Dit spelletje is te spelen met 2 tot 4 kinderen vanaf een leeftijd van 3 jaar.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Spelenderwijs leren
– Kleuren herkennen, samen spelen en concentreren
– Educatief speelgoed

De mening van kopers

– “Erg leuk speelgoed en makkelijk om mee te nemen”
– “Kleine onderdelen, dus oppassen met te jonge kinderen”
– “Gezellig en educatief!”
– “Zeer leuk, voor zowel 3-jarigen als mijn 6-jarige”

Leuke activiteiten voor een 3-jarige

Een leuke ervaring kan meer waard zijn dan een fysiek cadeautje. Naast een leuke ervaring kan het ook nog eens leerzaam zijn voor de jongen. En… het zorgt voor minder rommel in huis ;). Ken je de website Kidsproof nog niet? Dan wordt dat hoog tijd. Op deze website vind je namelijk voor iedere regio de leukste uitjes voor kinderen. Wanneer je een geschikte activiteit hebt gevonden, kun je bijvoorbeeld entree tickets halen als cadeautje. Hieronder vind je ook nog een aantal leuke ideeën:

Houten speelgoed

Tegenwoordig krijgen we steeds vaker te horen dat duurzaamheid een groot aandachtspunt is voor ouders. “Al die plastic meuk van Intertoys kom er bij ons eigenlijk per definitie niet in”, aldus een ouder van een 3-jarige jongen. Houten speelgoed heeft een aantal voordelen. Zo gaat het vaak langer mee, het kan tegen een stootje. Het belangrijkste voordeel is dat het milieuvriendelijk is. Hout is een hernieuwbare grondstof, en veel fabrikanten gebruiken duurzaam geproduceerd hout en milieuvriendelijke afwerkingen. 

We hebben online gezocht naar houten speelgoed voor jongens van 3 jaar, en hebben een aantal aanbevelingen voor je. Tip: Een van de meest populaire merken op het gebied van houten speelgoed is Little Dutch. Ze hebben ook hun eigen webshop, dus bekijk deze sowieso even!

Little Dutch Houten Speelgoed doktersset

4.8/5

Een rollenspel is altijd een leuk idee voor kinderen, helemaal wanneer de set van hout is gemaakt. Met deze set krijg je een dokterstas inclusief accessoires, zoals een spuit, bloeddrukmeter en pleisters. Daarmee kunnen kinderen zelf doktertje spelen, erg leuk. De aanbevolen minimum leeftijd is 3 jaar, en de verkopers van dit product wijzen je erop dat je je hier aan moet houden. Dit in verband met kleine onderdelen, een lang koord en verstikkingsgevaar.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Houten speelgoed
– Mooie dokterstas met veel leuke accessoires
– Een van de meest populaire sets wat betreft rollenspel

De mening van kopers

– “Dit setje helpt mijn neefje om over zijn angst heen te komen”
– “Mijn peuter van 3 kan er uren mee spelen”
– “Heel leuk setje, zowel de jongste (3 jaar) als de oudste (6 jaar) vinden het leuk”
– “Leuk speelgoed en makkelijk in gebruik”

Little Dutch - Gereedschapskist FSC

4.9/5

Met deze kindvriendelijke gereedschapskist kan een kleine jongen helpen met papa’s klusjes. In de gereedschapskist vind je alles wat erin hoort: een hamer, moersleutel, schroevendraaier, schroeiven en nog veel meer. Laat je verrassen! Deze set is gemaakt met FSC-gecertificeerd hout. Dat betekent dat al het hout en/of papier in dit artikel afkomstig is uit beheerde bossen. Lees hier meer over FSC.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Complete set met gereedschap
– Drager van het FSC 100% keurmerk
– Stimulatie van motoriek, fantasie en creativiteit

De mening van kopers

– “Onze kleinzoon vind het superleuk om ermee te spelen”
– “Goede kwaliteit”
– “Mijn neefje ging gelijk enthousiast aan de slag”
– “Leuk cadeau voor de kleintjes”

Rooly Houten Blokken Puzzel

4.3/5

Deze houten blokken puzzel is een must-have voor alle kinderen van 3 jaar. Niet alleen is het gemaakt van duurzaam materiaal (hout), het is ook enorm leerzaam voor kinderen om te spelen met blokken, kleuren en vormen. Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen de fijne motoriek, cognitieve vaardigheden en het ruimtelijk inzicht. Kinderen kunnen met hulp van afbeeldingen op kaartjes zelf de patronen na maken. Erg leuk, leerzaam en uitdagend.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Gemaakt van duurzaam en veilig materiaal
– Ondersteunt de ontwikkeling van een 3-jarige
– 44 vierkante, driehoekige en cilindervormige blokjes in verschillende kleuren

De mening van kopers

– “De blokken puzzel is een grote favoriet in onze speelgoed kast”
– “Educatief, verschillende kleuren en kindvriendelijk”
– “Het was snel binnen en was goed verpakt”
– “Mijn zoontje is er erg blij mee!”

Ontwikkelingsfase en bijbehorende cadeaus

Laten we het dan nu eens hebben over de ontwikkelingsfase van een 3-jarige. Met het enorme aanbod van speelgoed en andere producten dat online te vinden is, kun je namelijk ook gericht zoeken naar speelgoed dat een bepaalde ontwikkeling stimuleert.

Voor het gemak hebben we onderscheid gemaakt tussen 4 ontwikkelingen: cognitief, emotioneel, fysiek en sociaal. Hieronder lees je voor alle 4 een korte beschrijving van de ontwikkeling, en vervolgens hebben we een passend cadeautje voor je uitgekozen! Te beginnen met de cognitieve ontwikkeling.

Cognitieve ontwikkeling
Kinderen van 3 maken enorme sprongen in hun cognitieve ontwikkeling. Ze beginnen de wereld om zich heen steeds beter te begrijpen en kunnen simpele problemen oplossen. Bijvoorbeeld, ze kunnen een puzzel maken of een blokkentoren bouwen. Hun taalvaardigheid neemt ook snel toe. Ze beginnen zinnen te vormen en kunnen hun gedachten en gevoelens beter uitdrukken.

Dikkie Dik puzzel 4 in 1 educatief peuter speelgoed

4.8/5

Kleurrijke en eenvoudige puzzels met grote stukken zijn top voor het verbeteren van de cognitieve vaardigheden van een 3-jarige jongen. Deze Dikkie Dik puzzel is erg populair. De set bestaat uit 4 puzzels, waarop een leuke afbeelding staat van Dikkie Dik. Het leuke van deze set is dat de ene puzzel makkelijk is met 4 stukken, en de andere een stukje uitdagender met 16 stukken. Zo kan hij zichzelf uitdagen om uiteindelijk alle puzzels af te maken.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Zelfstandig werken, waarnemen, ordenen en tellen
– Gemaakt van stevig karton
– 4 puzzels – van makkelijk tot iets moeilijker

De mening van kopers

– “Stevige puzzel met herkenbare dingen”
– “Onze zoon van net 3 maakt ze achter elkaar keer op keer”
– “Kleine kinderen vinden het erg leuk en leren er veel van”
– “Leuk dat je kan toewerken naar moeilijkere puzzels”

Emotionele ontwikkeling
Ze leren emoties te herkennen, zowel bij zichzelf als bij anderen. Soms kunnen ze hun emoties nog niet goed controleren, dus kunnen ze snel boos en/of verdrietig worden. Het is belangrijk om ze te helpen hun gevoelens te begrijpen en te leren hoe ze ermee kunnen omgaan.

Pokemon - Pikachu - Knipoog - Pluche Knuffel (Tomy)

4.4/5

Zachte knuffels zijn goed voor het bieden van troost en veiligheid aan een kind. Kies een knuffel die ze leuk vinden en waarmee ze een emotionele band kunnen opbouwen. Veel kinderen vinden Pikachu helemaal geweldig. Deze mooie, gele knuffel is lekker zacht en ziet er vrolijk uit. De hoogte van de knuffel is 30 cm.

Aanbevolen minimum leeftijd

12 maanden

Voordelen

– Mooie en goede afwerking
– De knuffel is goed gevuld en lekker zacht
– Ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen

De mening van kopers

– “Schattige knuffel van goede kwaliteit”
– “Goed gemaakt en officiële Pokemon licentie!”
– “Kleine, maar realistische Pikachu knuffel”
– “Kleinzoon was er dolblij mee”

Fysieke ontwikkeling
Op deze leeftijd worden kinderen steeds behendiger en sterker. Ze rennen, springen, klimmen en balanceren met meer vertrouwen en gemak. Hun fijne motoriek verbetert ook, waardoor ze beter kunnen tekenen, knippen en zelfs al wat letters kunnen schrijven. Het is een goed moment om ze te laten kennismaken met verschillende sporten en activiteiten die hun fysieke vaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Bosch - Speelgoed kruiwagen - Tuingereedschap

4.7/5

Met deze leuke kruiwagen kunnen kinderen ook zelf aan de slag, in de tuin of voor de deur! De kruiwagen is speciaal gemaakt voor jonge kinderen, en hij is erg gemakkelijk te gebruiken. Het design lijkt op tuingereedschap van het merk Bosch voor volwassenen, zo hebben kinderen dus echt het gevoel dat ze aan het werk zijn. Bij de kruiwagen worden een aantal accessoires meegeleverd, zoals een schap, werkhandschoenen en een hark. Met deze set kan een kind spelenderwijs lekker buiten spelen en de motoriek verbeteren.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Mooie kruiwagen inclusief handige accessoires
– Spelenderwijs de motoriek verbeteren
– Een design dat lijkt op tuingereedschap voor volwassenen

De mening van kopers

– “Goed formaat en heel leuk met bijbehorend schepje en harkje”
– “Mooie kwaliteit en goed stevig qua materiaal”
– “Erg leuk voor de klein-kinderen!”
– “Net echt tuingereedschap”

Sociale ontwikkeling
3-jarigen beginnen zich steeds bewuster te worden van anderen om hen heen. Ze vinden het leuk om met andere kinderen te spelen, al kunnen ze nog wel moeite hebben met delen en samenwerken. Ze beginnen ook te begrijpen wat ‘nee’ en ‘ja’ betekenen, en ze kunnen al wat eenvoudige regels volgen. Het is belangrijk om ze te leren om vriendelijk en respectvol met anderen om te gaan.

Theo Klein - Miele Houten Speelkeuken met Accessoires

4.8/5

Een speelgoedkeuken met bijpassende accessoires zoals potten, pannen en eten kan kinderen helpen bij het spelen van rollenspellen en het nadoen van volwassenen. Ze kunnen samen koken, serveren en eten, wat sociale interactie en samenwerking bevordert. De kwalitatief hoogwaardige speelgoedkeuken in Miele-design is dan zeker een goede keuze. De kleine kok heeft alles binnen handbereik: een fornuis, twee kookplaten met geluids- en verlichtingsfunctie, een magnetron en meer. Daarnaast zijn er allerlei accessoires aanwezig.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout
– Inclusief alle benodigheden voor in de keuken
– Kinderkeuken in Miele-design

De mening van kopers

– “Ziet er levensecht uit”
– “Keuken in niet heel groot, maar wel erg mooi en prima voor kinderen”
– “Zeker zijn geld waard”
– “Het duurt even om in elkaar te zetten, maar uiteindelijk heel mooi”

Interesses en bijbehorende cadeaus

Inmiddels heb je al veel cadeautips gekregen voor een 3-jarige jongen. Maar, we hebben het eigenlijk nog niet eens gehad over zijn interesses. Dat gaan we nu doen!

Niet iedere jongen is natuurlijk hetzelfde, dus het is goed om je te verdiepen in de interesses van de toekomstige cadeau-ontvanger. Wij hebben een klein overzichtje gemaakt met categorieën die vaak in de smaak vallen. Zo kun jij snel op een idee komen voor een leuk cadeau.

SmartMax My First - Safari Animals

Bouwen & Constructie

Bouwblokken, LEGO en ander constructiespeelgoed.

PAW Patrol - Brandweerwagen - Marshall

Voertuigen

Auto’s, vrachtwagens, treinen en andere voertuigen.

New Classic Toys Speelgoedinstrument - Houten speelgoedgitaar

Zingen & Muziek

Muziekinstrumenten voor kinderen of een kindervoorstelling.

Glijbaan - Voor binnen en buiten - Speelplezier gegarandeerd

Buitenspeelgoed

Schommel, loopfietsje, glijbaan of een stepje.

Dieren

Naar de dierentuin, de boerderij of een dierenknuffel.

Lifect® Spiderman Verkleedpak Kind

Fantasiespel

Verkleedkleding van de politie, dokter of brandweerman.

Van wie zijn deze billen - Thorsten Saleina

Boeken

Een geschikt kinderboek: voorleesboeken, zelfleesboeken.

Ravensburger PAW Patrol - Puzzel - 4inbox

Puzzels

Eenvoudige puzzels, vormenpuzzels of vloerpuzzels.

Cadeautips per budget

In een goed artikel over de leukste cadeaus kan het natuurlijk niet ontbreken dat je tips krijgt per budget. Vaak is het namelijk zo dat je wel een idee hebt hoeveel je wilt uitgeven, maar je weet niet zo goed welk cadeau daar dan bij hoort. Hieronder vind je cadeaus voor maximaal €15 euro, €30 euro en €60 euro. Als laatste hebben we een heel leuk cadeau geselecteerd voor minimaal €60 euro. Benieuwd? Kijk snel verder 🙂

Cadeautip voor een jongen van 3 jaar onder de €15

STABILO Power - Viltstift - Tot 8 Weken Zonder Dop

4.5/5

Met de viltstiften van STABILO geef je een jongen van 3 jaar een cadeau waar hij zijn creativiteit kan uiten! Perfect voor de kleine kunstenaars. Is hij een dop kwijt? Geen drama, want de viltstiften kunnen tot wel 8 weken zonder dop. Daarna drogen ze wel uit, maar dan heb je in ieder geval even de tijd om die dop terug te vinden. De inkt van de viltstiften kan van handjes en kleding worden gewassen.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Tot 8 weken zonder dop
– Viltstiften met zeer rijke kleurafgifte
– Uitwasbare inkt

De mening van kopers

– “Goede, fijne stiften voor mijn zoon”
– “Geweldige stiften, die je gemakkelijk uit kleren en andere spullen krijgt”
– “Ik heb deze stiften inmiddels 7 jaar en ze zijn nog steeds prima!”
– “Hele mooie kleuren, geschikt voor kinderen en volwassenen”

Cadeautip voor een jongen van 3 jaar onder de €30

Ik Leer Op Weg Naar Groep 1

4.6/5

Met behulp van 20 verschillende spelletjes kunnen kinderen alles leren over kleuren, vormen, de letters van het alfabet en tellen tot 5. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, en de leerstof sluit aan bij de onderwerpen van groep 1. Een leerzaam cadeau, iets waar veel ouders je dankbaar voor zullen zijn! En natuurlijk ook een goed idee wanneer je zelf kinderen hebt.

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– 20 Verschillende leerzame spelletjes
– Sluit goed aan bij onderwerpen in groep 1
– Veel opties beschikbaar in deze set

De mening van kopers

– “Het is erg leerzaam voor een 3.5 jarige jongen”
– “Onze kleinzoon leert nu al voor dat hij naar de kleuterschool gaat en vindt het nog leuk ook”
– “Veel spelopties, heel tevreden over”
– “Leuk van opzet, maar wel vreemd dat er hier voor kleuters hoofdletters gebruikt zijn”

Cadeautip voor een jongen van 3 jaar onder de €60

Bandits & Angels loopfiets Retro groen 2 in 1

4.4/5

Met deze prachtige loopfiets zijn kinderen en stukje mobieler en kunnen ze de omgeving verkennen! Onder toezicht natuurlijk, want hij is nog maar 3 jaar oud. De loopfiets heeft een mooi retro design en is groen. Het zadel en het frame zijn af te stellen op zijn ideale hoogt, daardoor gaat hij langer mee wanneer de jongen een stukje groter wordt.

Aanbevolen minimum leeftijd

2 jaar

Voordelen

– Verstelbaar zadel en frame
– Prachtig retro design
– Ideaal om op een leuke manier te oefenen met evenwicht en bewegen

De mening van kopers

– “In elkaar zetten is met de meegeleverde inbussleutels zo gepiept”
– “Het is een enorm voordeel dat je het middenstuk van de fiets kan draaien”
– “Mooi ontwerp en handig om evenwicht te leren”
– “Ik voorspel dat hij deze fiets gebruikt tot hij ECHT gaat fietsen :)”

Cadeautip voor een jongen van 3 jaar boven de €60

AquaPlay 1542 - Waterbaan

4.6/5

Een waterbaan is iets wat ieder kind geweldig vindt! Maar, het moet er wel een beetje lekker weer voor zijn natuurlijk. Deze waterbaan zit vol avonturen: een speedboot, een containerboot, dierfiguren, steile kliffen, waterval, en ga zo maar door. Met deze waterbaan hebben kinderen urenlang plezier. Naast de lol kan het ook nog eens leerzaam zijn: je kunt het waterpeil zelf regelen. 

Aanbevolen minimum leeftijd

3 jaar

Voordelen

– Leuk en leerzaam spelen
– Groot kanaalsysteem met veel accessoires
– In staat om zelf het waterpeil te regelen, de sluisdeuren te openen en de pomp te gebruiken

De mening van kopers

– “Fantastisch speelgoed, maar lastig om in elkaar te zetten”
– “Leuke waterbaan met uren speelplezier voor jong en oud”
– “Super mooie en grote waterbaan en erg leuk met de splash baan”
– “Ideaal buitenspeelgoed met veel waterpret”

Het belang van het kiezen van een geschikt cadeau

Met een geschikt cadeau kun je een kind, maar ook de ouders of verzorgers erg blij maken. Een geschikt cadeau kan zorgen voor een leuke verrassing en veel speelplezier. Daarnaast kan het een instrument zijn voor groei en ontwikkeling.

Om het juiste cadeau te vinden, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je moet weten in welke ontwikkelingsfase hij zit en welke kenmerken horen bij een jongen van 3. Ook is het belangrijk om te controleren of een cadeau voldoet aan de veiligheidsnormen. Als laatste wil ik nog benoemen dat het goed is om te kijken naar de educatieve waarde, zijn interesses, de levensduur van het cadeau, originaliteit (je wilt natuurlijk niet dat hij het cadeau al heeft) en je budget.

Dat zijn veel dingen om op te letten.. Gelukkig hebben wij het harde werk al voor jou gedaan :). In dit artikel hebben we geprobeerd om jou de beste tips te geven op basis van al deze aandachtspunten.

Kenmerken van een jongen van 3 jaar

Hij gaat misschien naar de peuterspeelzaal of naar de kleuterklas op school. Hij is mega nieuwsgierig en wil alles ontdekken wat hij ziet. Hij kan al beter babbelen en begrijpt wanneer je hem iets uitlegt.

Hij wordt ook steeds handiger: rennen, springen, en klauteren gaan hem steeds beter af. En het allerleukste? Spelen met andere kinderen natuurlijk! Hij vindt het geweldig om met z’n vriendjes te ravotten.

Oh, en hij begint steeds meer woorden te gebruiken, echt leuk om te zien hoe hij begint te kletsen!! Soms kan hij nog wel eens snel van blij naar boos gaan, maar hij wordt steeds beter in het begrijpen van gevoelens, van zichzelf en anderen.

Hoe we de beste cadeaus voor jongens van 3 jaar hebben uitgekozen

Dat was hem dan, onze aanbevelingen voor leuke cadeaus voor een 3-jarige jongen. We hebben ons best gedaan om rekening te houden met ieder budget, de kenmerken en ontwikkelingsfase van een jongen, samen met mogelijke interesses. 

Om tot de beste selectie van cadeautips te komen, focussen we ons op een aantal aandachtspunten. Zo kijken we – wat betreft de producten – naar de aanbevolen minimum leeftijd, de productbeschrijving, de hoogte en de hoeveelheid van reviews, de kwaliteit en de waarde van het product. Voldoet een product niet aan de gewenste voorwaarden? Dan zul je deze niet tegenkomen op onze website. Zo zorgen wij ervoor dat jij niet eindeloos hoeft te scrollen, op zoek naar een leuk en goed cadeau.

Wil je meer weten over ons review-proces? Lees hier hoe ons team alle producten analyseert en beoordeelt.

Veelgestelde vragen

Wat je zou moeten uitgeven aan een cadeau, dat ligt helemaal aan jezelf. Een onderzoek van YourSurprise, waarbij 2.000 Nederlanders gevraagd werd wat zij willen uitgeven, blijkt dat de meningen erg verschillen. Een cadeau voor je eigen kind mag wat meer kosten, meestal tussen de €20 en €50. Maar, uiteindelijk maak jij zelf de keuze en kun je natuurlijk ook gewoon iets heel leuks uitzoeken wat goedkoper is. 

Stel, een vriendje van jouw zoon geeft een kinderfeestje. Uit dit artikel blijkt dat het dan ook prima is om iets te halen voor €5.00 of €7.50. “Je kan een ander nooit in de portemonnee kijken en mijn kinderen zijn blij met alles waar een inpakpapiertje om zit, ongeacht de waarde”, is de reactie van een persoon in dit artikel.

Leuke, goedkope cadeautjes vind je onder andere bij Action, Kruidvat en Hema. Bezoek de webshops eens, filter op prijs en je zult zien dat er genoeg leuke cadeaus verkrijgbaar zijn.

Speelgoed dat de fijne motoriek, creativiteit, taalontwikkeling en sociale vaardigheden stimuleert, zoals bouwsets, puzzels, knutselmaterialen, boeken, en speelgoed waarmee ze actief kunnen spelen, zoals ballen, loopfietsen en buitenspeelgoed.

Ja, let op of het speelgoed geen kleine onderdelen bevat die verstikkingsgevaar kunnen opleveren, controleer de aanbevolen leeftijd in de productbeschrijving en vermijd speelgoed met scherpe randen of losse onderdelen die gemakkelijk kunnen breken.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

    Bekijk Berichten

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL

Scroll naar boven