Kraamcadeau jongen: de leukste ideeën!

Wanneer je op kraamvisite gaat, wil je de ouders natuurlijk iets geven waar ze écht iets aan hebben. De makkelijke oplossing is om ze te vragen wat ze willen hebben, maar dat is lang niet zo leuk. Daarom hebben wij gezocht naar de leukste kraamcadeaus voor een jongen. Lees snel verder om het perfecte kraamcadeau te vinden!

Leuke Kraamcadeaus voor een Jongen

Sophie de giraf – Bijtring
Meer informatie

Baby Fotolijst – Gipsafdruk
Meer informatie

Mijlpaaldeken voor een baby
Meer informatie

1. Sophie de giraf - Bijtring - Soft - 100% natuurlijk rubber

4.7/5

Een bijtring die gemaakt is van 100% natuurlijk rubber. Een erg leuk cadeautje om te geven als kraamcadeau, omdat de bijtring gezond is voor de baby. De baby kan op verschillende plekjes kauwen en dit is perfect om het pijnlijke tandvlees te verzachten. Het product van Sophie de giraf is leverbaar in twee varianten, VERY SOFT en SOFT. VERY SOFT is het beste voor een baby waarbij de tandjes voor het eerst doorkomen en SOFT is de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een stevige harde bijtring.

2. Tanden Doosje Hout - Melktanden en Haarlok

4.8/5

Dit houten tandendoosje is een leuk cadeautje die kan worden gebruikt om uitgevallen tanden te bewaren. De binnenkant van het doosje ziet eruit als een mond, zo kun je dus direct zien welke tand in welk vakje hoort. Ook staat er tekst bij zodat je het zeker weet. Hiermee kun je de melktandjes goed bewaren! Het doosje is gemaakt van gegraveerd dennenhout en de buitenkant ziet eruit als een jongen.

3. Nûby bijtspeeltje Koelbijtsleutels - Blauw

4.2/5

Deze bijtsleutels zien er erg leuk uit en hebben verschillende kleuren. Ze zijn speciaal gemaakt voor kleine handjes en dankzij de PûrICE™-gel zorgen ze voor een zachte verkoeling. Je kunt de bijtsleutels in de koelkast leggen, maar niet in een vriesvak. Door het bijtspeeltje wordt een gezonde orale ontwikkeling gestimuleerd. Daarnaast heeft het een positief effect op de motoriek van de jongen.

4. TIKIBOE Baby Fotolijst - Gipsafdruk baby

4.5/5

Een van de leukste kraamcadeaus voor een jongen is deze fotolijst van Tikiboe. De ouders van de jongen zullen hier zeker blij mee zijn! De voetafdrukken en handafdrukken kunnen in deze klei vastgelegd worden. Erg leuk om te bewaren voor later. Daarnaast kun je nog een foto toevoegen en andere informatie, zoals de naam van de jongen en de geboortedatum.  

5. Mijlpaaldeken in het Nederlands - Thema Maan

5/5

In het eerste levensjaar groeit een baby enorm snel. Hoe leuk is het dan dat je kunt bijhouden hoe snel dat precies gaat? Met een mijlpaaldeken kun je dit doen op een hele leuke, originele manier. Leg de baby iedere week of iedere maand op de deken, verschuif het frame en maak een foto! Zo heb je voor altijd foto’s waarop je kunt zien hoe snel het kleintje groter wordt. Naast het vastleggen van de groei kun je de deken ook gebruiken als speelkleed, omslagdoek of als doek bij de borstvoeding. Deze mijlpaaldeken wordt in een mooie verpakking met lint geleverd, hierdoor is hij direct klaar om gegeven te worden als kraamcadeau voor een jongen.

Nog geen leuk kraamcadeau gevonden?

Meer kraamcadeaus voor een jongen

Luiertaarten

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau waar de ouders van een jongen echt blij van worden? Misschien is een luiertaart dan wel precies wat je zoekt. Luiers zijn altijd handig en hoe leuk is het dan dat je ze geeft in de vorm van een taart! Ze zien er vaak erg mooi uit, inclusief sokjes, inpakfolie en een lint.

Luiertaart 3-laags met 45 A-merk pampers en XL kaart

5/5

Luiertaart Blauw Nijntje – Cadoes

4.6/5

Chouette-Chouette Luiertaart met Giraffe

4.5/5

Chouette-Chouette Luiertaart Sophie de giraf

4.7/5

Bijtringen

Wanneer de eerste tandjes van een baby doorkomen, is dit vaak geen prettig gevoel. Een bijtring kan dan de pijn verzachten. Het is een rubberen, houten of siliconen ring waarop hij of zij kan bijten. Een bijtring is op een veilige manier gemaakt en speciaal voor baby’s. Een erg leuk (kraam)cadeautje om te geven!

SoftSteps – Siliconen Bijtring voor Tandjespijn

5/5

Playgro Verkoelende Waterbijtringen

4.1/5

Sophie de giraf – Koelbijtring met geschenkdoosje

4.7/5

Bijtring afstandsbediening – Bijtspeeltje

4.9/5

Mijlpaalkaarten

Een mijlpaalkaart, dat vinden alle ouders wel leuk! Je kunt zo’n kaart bij de baby leggen om vervolgens een foto te maken van een belangrijke gebeurtenis zoals de eerste stapjes, het eerste tandje, het eerste woordje, de eerste verjaardag, noem maar op. 

Cuddie Mijlpaalkaarten Baby Set

5/5

20x hippe baby mijlpaalkaartjes

4/5

Milestone™ Baby Photo Cards – Over the Moon

4.6/5

Bob Online ™ – Mijlpaal Houten Schijven

4.9/5

Kraamcadeau voor een tweeling

Rompers Tweeling 0-3 mnd - Double Trouble

5/5

Hoe leuk is het om “Double Troube” rompers te geven wanneer iemand een tweeling krijgt! Waarom zijn rompertjes zo handig? Het is één stuk katoen en dit voorkomt dat de baby onnodig warmte verliest. Daarnaast houdt hij de luier op zijn plaats en kun je gemakkelijk verschonen.

Deze romper is geschikt voor baby’s in de eerste 3 maanden. Ze zijn gemaakt van 100% katoen single jersey stof. Op de ene romper staat “Double” en op de andere “Trouble”. Erg leuk wanneer je ze naast elkaar ziet.

Wat is een origineel kraamcadeau voor een jongen?

Hierboven staan een heleboel originele kraamcadeaus, maar je kunt natuurlijk nog een heleboel andere dingen bedenken. Denk aan iets wat:

 • Nuttig en handig is. Er zijn net 2 mensen ouder geworden, dus altijd goed om ze iets te geven waar ze écht wat aan hebben! Denk dan aan een luiertaart, speentjes, rompertjes en verzorgingsproducten.
 • Zorgt voor herinneringen. Hierbij kun je denken aan een gipsafdruk of mijlpaalkaarten. Wat ook erg leuk is, is het ziekenhuisbandje van de bevalling. 
 • Persoonlijk is. Dat kan van alles zijn, iets wat kenmerkend is voor de band die jij hebt met de ouders. Wees creatief!

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Een kraamcadeau is een geschenk dat je geeft aan ouders die net een baby hebben gekregen. Een leuk kraamcadeau kan iets zijn waar de ouders echt wat aan hebben, zoals een luiertaart. Het kan ook iets totaal anders zijn. Op deze pagina hebben wij de leukste kraamcadeaus geselecteerd.

Er zijn enorm veel opties wanneer je je afvraagt wat je kunt geven als kraamcadeau. Zo kun je bijvoorbeeld iets praktisch geven of juist iets sentimenteels. Het beste cadeau is afgestemd op de behoeften en smaak van de ouders. Een aantal leuke voorbeelden zijn: knuffels, rompertjes, geboortekussens, speentjes, t-shirts, mijlpaalkaarten en een bijtring.

Er zijn geen duidelijke richtlijnen voor een bepaald bedrag of bepaalde hoeveelheid wat je geeft als kraamcadeau. Wij houden altijd het volgende aan: 

 • Familie: €25 tot €100
 • Goede vrienden: €15 tot €50
 • Kennissen: €10 
 • Collega’s: €5 (inleggen voor een gezamenlijk kraamcadeau)

Hiermee bedoelen we dat je voor bovenstaande bedragen 1 of meerdere leuke cadeaus kunt uitzoeken. Het is niet gebruikelijk om geld te geven als kraamcadeau. Onthoud wel dat je je natuurlijk niet per se hoeft te houden aan bovenstaande bedragen. Een cadeau dat minder geld kost kan net zo leuk en misschien zelfs veel leuker zijn voor de ouders.

 • Daan

  Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

  Bekijk Berichten

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL

Scroll naar boven