De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 6 Jaar

In groep 1 en 2 van de basisschool zijn kleuters vooral nog veel aan het spelen. In groep 3 komt daar verandering in. Rond zijn 6e gaat hij naar groep 3 en zal hij veel nieuwe dingen gaan leren. Hij maakt kennis met de wat serieuzere kant van school. Hij leert lezen, schrijven en rekenen. Wat moet je een 6-jarige jongen dan precies geven als cadeau? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Populaire categorieën

Elektrische sportwagen, bouwstenen, robots en meer.

Rara wat ben ik, Beverbende, Pokemon en meer.

Mobiele training set, vakantiecamper, huizen en meer.

Suotu Stuntstep, skippyballen, kinderauto’s en meer.

Kleurpotloden, Crafts&Co Lightpad, viltsiften en meer.

Microfoons, speelgoedgitaren, xylofoons en meer.

Kindercamera’s, denkspellen, K’NEX en meer.

Pokemon puzzels, Ravensburger, Paw Patrol en meer.

Leuke Cadeaus voor een Jongen van 6 jaar

Dobble Classic – Kaartspel
Meer informatie

LEGO City Politiestation
Meer informatie

Ik Leer Lezen – Educatief
Meer informatie

1. Dobble Classic - Kaartspel

4.7/5

Dit vlotte kaartspel is leuk voor jong en oud! Om het spelletje te winnen, moet je een goede reflex hebben en scherpe observatie skills. Je wint een ronde wanneer je het overeenkomstige symbool herkent. Het spel is te spelen voor 2 tot 8 spelers en het duurt ongeveer 15 minuten. Dit leuke spel is ook nog eens leerzaam, omdat het de hand-oog coördinatie traint. Enorm leuk cadeau om te geven aan een jongen van 6 jaar.

2. Pokémon Sword & Shield: Silver Tempest Sleeved Booster

4.4/5

Mooie pokemonkaarten van goede kwaliteit: kinderen zijn er dol op! Met de Sword & Shield Silver Tempest versie geef jij een jongen van 6 jaar de coolste pokemonkaarten. Misschien zit er wel een hele bijzondere pokemon in jouw pakje, dat maakt het een extra mooi cadeau! Denk aan Lugia VSTAR, Alolan Vulpix VSTAR, Serperior, Unown en Mawile. Een pokemon pakketje openen is heel spannend voor kinderen en ze vinden het enorm leuk.

3. LEGO City Politiestation

4.9/5

Een politiestation bouwen van LEGO, wat een geweldig cadeau. Een jongen van 6 kan aan de hand van de handleiding het hele politiestation zelfstandig in elkaar zetten. Het politiebureau bestaat uit 3 verdiepingen en er zijn een heleboel accessoires meegeleverd. Zo is er een gevangenis met ontsnappingsfunctie, een ruimte voor hondentraining en een binnenplaats voor een boef. Ook vind je in de doos een hond, een speelgoedpolitiebusje, een helikopter en een vuilnisvagen van de schurk. In deze doos vind je alles wat je nodig hebt om een kind zijn eigen politiebureau te laten bouwen.

4. Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - ZwartBrons

4.5/5

Gewoon lekker rondsteppen of de coolste trucjes doen, het kan allemaal met deze mooie stuntstep! Het design is speciaal ontworpen voor de fanatieke jongens die trucjes willen doen met een step. Stevig, wendbaar materiaal waarmee hij zijn vrienden kan laten zien wat voor tricks hij allemaal kan. Op het achterwiel is een voetrem geïnstalleerd, daarmee kun je de controle houden. De hadvatten zijn van rubber en bieden je een goede grip. 

5. Ik Leer Lezen

4.7/5

Met dit kinderspel kan een jongen op een leuke manier oefenen met lezen en woordjes spellen. Een van de beste cadeaus voor een jongen van 6 jaar als je het ons vraagt! De doos bevat 15 kaarten met 90 opdrachten. Zo moet hij voor de ene opdracht een woordje naleggen en voor de andere opdracht woordjes spellen. Of misschien wel tussenletters zoeken. Met dit educatieve spel kan een kind thuis vast oefenen wat hij op school gaat leren.

Nog geen leuk cadeau gevonden?

Meer cadeaus voor een jongen van 6 jaar

LEGO

Geef een kind een cadeau waarbij hij zichzelf kan uitdagen door iets moois te bouwen met LEGO! Alle producten van LEGO worden geleverd met duidelijke instructies die een kind kan volgen om aan de slag te gaan. Bouw een modern huis, een politiegebouw, een auto of wat anders! De mogelijkheden zijn oneindig met LEGO.

LEGO City Gezinswoning en Elektrische Auto

5/5

LEGO City Autowasserette Set met Speelgoed Auto

4.7/5

LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset

4.5/5

LEGO City Brandweerkazerne met 3 Verdiepingen

4.8/5

Buitenspeelgoed

Laat een kind lekker buiten spelen en geef iets waar hij zich buiten mee kan vermaken! Buitenspelen is goed voor de motorische ontwikkeling en daarnaast is het goed voor de sociale ontwikkeling. Bewegen is goed voor een jongen, het kan overgewicht voorkomen en zijn stress niveau verlagen. Reden genoeg om eens te kijken naar een leuk cadeautje voor buiten.

KBT nestschommel Swibee – gevlochten touw

4.6/5

AXI Atka Speeltoestel in Bruin/Groen

5/5

Volare Go Kart Racing Car – Jongens

4.8/5

1 kilo knikker bonken in een netje

4.5/5

Educatief speelgoed

Als wij 1 categorie moeten kiezen voor het beste cadeau voor een 6-jarige jongen, dan is dat educatief speelgoed. Niet alleen voor een 6-jarige trouwens, maar voor iedere leeftijd. Met educatief speelgoed kan hij op een leuke manier ook nog eens dingen leren. Nieuwe woorden, hand-oog coördinatie, getallen, vormen en nog veel meer.

Janod Magnetibook Dieren – Magneetboek

5/5

SmartGames – IQ Puzzler Pro – Denkspel

4.7/5

SmartGames – Puzzle Beach – Magnetisch

4.6/5

SmartGames – IQ Stars – Denkspel

4.7/5

Boeken

Boeken vallen eigenlijk ook onder de categorie educatief. Met een interessant (leer)boek kun je een jongen nieuwe dingen leren en de ontwikkeling van een heleboel vaardigheden stimuleren. Een heel leuk of heel spannend boek trekt direct de aandacht! Boeken zijn leuk om voor te lezen of om zelf te lezen. 

Reuzeleuk speel- en leerblok – Tellen en schrijven

5/5

De Zoete Zusjes – De Zoete Zusjes lossen het op

4.7/5

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 2

5/5

Vos en Haas – Sylvia Vanden Heede

4.7/5

Puzzels

Een uitdagende puzzel is een leuk cadeau voor een jongen van 6 jaar. Onder andere Ravensburger en SmartGames hebben een aantal leuke puzzels die op te lossen zijn door een 6-jarige.

Ravensburger 3D-puzzel Pokémon Bal – 72 stukjes

4.8/5

Ravensburger puzzel Super Mario

4.6/5

Ravensburger puzzel Spider-man in Actie

4.6/5

SmartGames – Happy Cube Original – 6 puzzels – 3D

4.7/5

Kapla

Kapla is erg leuk constructie speelgoed waarmee kinderen de mooiste dingen kunnen bouwen. Zonder bevestigingspunten kun je de houten plankjes stapelen en mooie creaties maken.

KAPLA Blank – Constructiespeelgoed

4.9/5

KAPLA Kleur – Constructiespeelgoed

4.8/5

KAPLA Blank – Voorbeeldboek – 280 Plankjes

4.9/5

KAPLA Kleur – 8 Kleuren – 100 Plankjes

4.9/5

Spelletjes

Een leuk spelletje doen met vriendjes of met het gezin, dat is altijd leuk. Een 6-jarige jongen snapt al veel en houdt wel van een (competitief) spelletje.

RARA Wat ben ik? – Bordspel met hoofdbanden

4.9/5

Mattel Games UNO Junior – Kaartspel

4.8/5

Twister – Actiespel – Hasbro Gaming

4.4/5

Party & Co – Disney – Bordspel – Jumbo

4.8/5

Knutselspullen

Voor de creatieve jongens van 6 jaar zijn er een aantal leuke cadeaus verkrijgbaar. Denk aan knippen, plakken, tekenen en verven. 

STABILO Power – Viltstiften – Tot 8 Weken Zonder Dop

4.5/5

Play-Doh Super Color Pack Klei – 20 Potjes

4.7/5

Jumbo- Dessineo Sticker Studio – Stickers maken

4/5

Janod Magnetibook Dinosaurussen

4.7/5

Sportuitrusting

Jongens vinden het vaak leuk om te sporten en bewegen. Een cadeau in deze categorie is dan zeker een goed idee!

Umbro Voetbaldoeltjes – Set van 2

4/5

Spalding Silver series basketbal outdoor

4.7/5

AMIGO Racer Inlineskates – Skeelers

4.4/5

AMIGO skateboard – Met ledverlichting

4.5/5

Hot Wheels

Hot Wheels zijn… hot! De snelle speelgoedvoertuigen zorgen voor veel speelplezier. Op een racebaan, in de garage of bij een vriendje in de woonkamer. Ontdek het zelf!

Hot Wheels – Speelgoedauto’s – Set van 5

4.6/5

Hot Wheels Action Dubbele Loopingrace Speelset

4.5/5

Hot Wheels City Mega Garage – Racebaan

4.7/5

Hot Wheels City – Transportwagen

4.9/5

999 Games

Halli Galli Actiespel

4.7/5

Hallo Galli is een leuk spelletje voor iedereen die tot 5 kan tellen! Het is een leerzaam spel dat ook vermakelijk is voor studenten, ouderen en families. Het is een reactiespel waarbij je als eerste op de bel moet drukken wanneer een van de spelers precies 5 vruchten zichtbaar heeft. Ben je als eerste, dan krijg je alle open kaarten. Je ligt uit het spel wanneer je geen kaarten meer hebt. Blijf jij als laatste over en win jij Halli Galli? Tip: voor kinderen van 6 jaar bijvoorbeeld is het natuurlijk leuker dat zij het spelen met leeftijdsgenoten. Je kunt als oudere wel spelen met kinderen, maar doe het dan vooral op een manier dat hij het leuk vindt! Geef hem de tijd om te reageren en op de bel te drukken.

Wat kan een jongen van 6 jaar en wat gaat hij het komende jaar leren?

Een jongen van 6 jaar zit vol met energie, nieuwsgierigheid en leergierigheid. Hij leert graag nieuwe dingen en gaat dat ook doen nu hij rond deze leeftijd naar groep 3 gaat. Een aantal spannende mijlpalen die hij waarschijnlijk zal meemaken als 6-jarige jongen zijn:

Motorische vaardigheden
Niet per se enorm grote mijlpalen wanneer het gaat om de motorische ontwikkeling, maar hij zal de vaardigheden die hij nu heeft verder ontwikkelen door veel tijd te besteden op school en op het schoolplein! Als 6-jarige jongen heb je veel energie en wat is dan leuker dan lekker spelen en rennen in de pauzes. Wanneer de pauze voorbij is, zal hij vanaf groep 3 flink gaan oefenen met schrijven, tekenen en het gebruiken van gereedschap. De oog-hand coördinatie wordt dan ook steeds beter.

Cognitieve vaardigheden
Zijn concentratievermogen neemt sterk toe en hij kan ideeën steeds beter verwoorden, verwerken en uitdrukken. In groep 3 gaat hij ook beginnen met het snappen van eenvoudige rekensommetjes, zoals optellen en aftrekken.

Taal en communicatie
In groep 3 als 6-jarige gaat het snel met de taal en communicatie. Hij leert lezen en schrijven en hierdoor gaat zijn woordenschat flink vooruit. Zinnen worden langer en hij vind het makkelijker om (thuis) te communiceren.

Sociale en emotionele ontwikkeling
Hij begrijpt steeds meer wat sociaal zijn inhoudt en hij snapt wat er gebeurt om hem heen. Samenwerken gaat steeds makkelijker en hij snapt dat je op je beurt moet wachten. Vrienden maken hoort erbij en wanneer er een probleem is kan hij dit ook steeds zelfstandiger oplossen.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL