De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 6 Jaar

Geschreven door: Daan

In groep 1 en 2 van de basisschool zijn kleuters vooral nog veel aan het spelen. In groep 3 komt daar verandering in. Rond zijn 6e gaat hij naar groep 3 en zal hij veel nieuwe dingen gaan leren. Hij maakt kennis met de wat serieuzere kant van school. Hij leert lezen, schrijven en rekenen. Wat moet je een 6-jarige jongen dan precies geven als cadeau? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Populaire categorieën

LEGO City Elektrische sportwagen Bouwset

Bouwen & Constructie

Elektrische sportwagen, bouwstenen en robots.

RARA Wat ben ik

Spelletjes

Rara wat ben ik, Beverbende en Pokemon.

LEGO City Mobiele training voor politiehonden Set

LEGO City

Mobiele training set, vakantiecamper en huizen.

Suotu Kinderstep - Step - lichtgevende wielen

Buitenspeelgoed

Suotu Stuntstep, skippyballen en kinderauto’s.

STABILO Power - Viltstift - Tot 8 Weken Zonder Dop

Creatief

Kleurpotloden, Crafts&Co Lightpad en viltsiften.

Little Dutch Houten Xylofoon Pink

Zingen & Muziek

Microfoons, speelgoedgitaren en xylofoons.

Denver Kindercamera Incl. 32GB SD Kaart - 2 in 1 Camera

Educatief speelgoed

Kindercamera’s, denkspellen en K’NEX.

Ravensburger 3D-puzzel Pokémon Bal - 72 stukjes

Puzzels

Pokemon puzzels, Ravensburger en Paw Patrol.

De leukste cadeau ideeën voor een jongen van 6 jaar

Dobble Classic - Kaartspel

4.8/5
Dobble Classic - Kaartspel

Dit vlotte kaartspel is leuk voor jong en oud! Om het spelletje te winnen, moet je een goede reflex hebben en scherpe observatie skills. Je wint een ronde wanneer je het overeenkomstige symbool herkent. Het spel is te spelen voor 2 tot 8 spelers en het duurt ongeveer 15 minuten. Dit leuke spel is ook nog eens leerzaam, omdat het de hand-oog coördinatie traint. Enorm leuk cadeau om te geven aan een jongen van 6 jaar.

Pokémon Sword & Shield: Silver Tempest Booster

4.2/5
Pokémon Sword & Shield Silver Tempest Sleeved Booster - Pokémon Kaarten

Mooie pokemonkaarten van goede kwaliteit: kinderen zijn er dol op! Met de Sword & Shield Silver Tempest versie geef jij een jongen van 6 jaar de coolste pokemonkaarten. Misschien zit er wel een hele bijzondere pokemon in jouw pakje, dat maakt het een extra mooi cadeau! Denk aan Lugia VSTAR, Alolan Vulpix VSTAR, Serperior, Unown en Mawile. Een pokemon pakketje openen is heel spannend voor kinderen en ze vinden het enorm leuk.

LEGO City Politiestation

4.9/5
LEGO City Politiestation

Een politiestation bouwen van LEGO, wat een geweldig cadeau. Een jongen van 6 kan aan de hand van de handleiding het hele politiestation zelfstandig in elkaar zetten. Het politiebureau bestaat uit 3 verdiepingen en er zijn een heleboel accessoires meegeleverd. Zo is er een gevangenis met ontsnappingsfunctie, een ruimte voor hondentraining en een binnenplaats voor een boef. Ook vind je in de doos een hond, een speelgoedpolitiebusje, een helikopter en een vuilnisvagen van de schurk. In deze doos vind je alles wat je nodig hebt om een kind zijn eigen politiebureau te laten bouwen.

Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - ZwartBrons

4.1/5
Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - ZwartBrons

Gewoon lekker rondsteppen of de coolste trucjes doen, het kan allemaal met deze mooie stuntstep! Het design is speciaal ontworpen voor de fanatieke jongens die trucjes willen doen met een step. Stevig, wendbaar materiaal waarmee hij zijn vrienden kan laten zien wat voor tricks hij allemaal kan. Op het achterwiel is een voetrem geïnstalleerd, daarmee kun je de controle houden. De hadvatten zijn van rubber en bieden je een goede grip. 

Ik Leer Lezen

4.7/5
Ik Leer Lezen - Letters herkennen - Eerste woordjes lezen

Met dit kinderspel kan een jongen op een leuke manier oefenen met lezen en woordjes spellen. Een van de beste cadeaus voor een jongen van 6 jaar als je het ons vraagt! De doos bevat 15 kaarten met 90 opdrachten. Zo moet hij voor de ene opdracht een woordje naleggen en voor de andere opdracht woordjes spellen. Of misschien wel tussenletters zoeken. Met dit educatieve spel kan een kind thuis vast oefenen wat hij op school gaat leren.

KBT nestschommel Swibee - gevlochten touw

4.8/5
KBT nestschommel Swibee - gevlochten touw

Laat een kind lekker buiten spelen en geef iets waar hij zich buiten mee kan vermaken! Buitenspelen is goed voor de motorische ontwikkeling en daarnaast is het goed voor de sociale ontwikkeling. Bewegen is goed voor een jongen, het kan overgewicht voorkomen en zijn stress niveau verlagen. Reden genoeg om eens te kijken naar een leuk cadeautje voor buiten.

SmartGames - IQ Puzzler Pro - Denkspel

4.8/5
SmartGames - IQ Puzzler Pro - 120 opdrachten - Denkspel

Als wij 1 categorie moeten kiezen voor het beste cadeau voor een 6-jarige jongen, dan is dat educatief speelgoed. Niet alleen voor een 6-jarige trouwens, maar voor iedere leeftijd. Met educatief speelgoed kan hij op een leuke manier ook nog eens dingen leren. Nieuwe woorden, hand-oog coördinatie, getallen, vormen en nog veel meer.

Reuzeleuk speel- en leerblok - Tellen en schrijven

4.5/5
Reuzeleuk speel- en leerblok - Ik leer tellen en schrijven

Boeken vallen eigenlijk ook onder de categorie educatief. Met een interessant (leer)boek kun je een jongen nieuwe dingen leren en de ontwikkeling van een heleboel vaardigheden stimuleren. Een heel leuk of heel spannend boek trekt direct de aandacht! Boeken zijn leuk om voor te lezen of om zelf te lezen. 

Ravensburger puzzel Super Mario

4.7/5
Ravensburger puzzel Super Mario

Een uitdagende puzzel is een leuk cadeau voor een jongen van 6 jaar. Onder andere Ravensburger en SmartGames hebben een aantal leuke puzzels die op te lossen zijn door een 6-jarige.

Hot Wheels - Speelgoedauto's - Set van 5

4.6/5
Hot Wheels - Speelgoed auto - Set 5 diverse speelgoedauto's

Hot Wheels zijn… hot! De snelle speelgoedvoertuigen zorgen voor veel speelplezier. Op een racebaan, in de garage of bij een vriendje in de woonkamer. Ontdek het zelf!

Halli Galli Actiespel - 999 Games

4.7/5
Halli Galli Actiespel

Hallo Galli is een leuk spelletje voor iedereen die tot 5 kan tellen! Het is een leerzaam spel dat ook vermakelijk is voor studenten, ouderen en families. Het is een reactiespel waarbij je als eerste op de bel moet drukken wanneer een van de spelers precies 5 vruchten zichtbaar heeft. Ben je als eerste, dan krijg je alle open kaarten. Je ligt uit het spel wanneer je geen kaarten meer hebt. Blijf jij als laatste over en win jij Halli Galli? Tip: voor kinderen van 6 jaar bijvoorbeeld is het natuurlijk leuker dat zij het spelen met leeftijdsgenoten. Je kunt als oudere wel spelen met kinderen, maar doe het dan vooral op een manier dat hij het leuk vindt! Geef hem de tijd om te reageren en op de bel te drukken.

Over de auteur

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

    Bekijk Berichten

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL

Scroll naar boven