De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 7 Jaar

Een 7-jarige jongen is inmiddels iemand geworden met een eigen karakter. Misschien houdt hij wel van voetballen en speelt hij in de F-jes. Of gebruikt hij liever zijn handen en doet hij volleybal. Veel kinderen vinden het ook leuk om te gamen op een Nintendo Switch of PS4. Minecraft, FIFA of Super Mario bijvoorbeeld. Op school houdt hij zich bezig met lezen, schrijven, rekenen en rennen op het schoolplein.

Populaire categorieën

LEGO City, Technic, bouwpakketten en meer.

Dobbelspellen, kaartspellen, actieve spelletjes en meer.

Autowasserette, kiepwagen, auto’s en meer.

NERF, skateboards, stepjes en meer.

Kleurpotloden, kralensets, viltstiften en meer.

Keyboards, speelgoedgitaren, rock gitaren en meer.

IQ puzzels, denkspellen, spellen met opdrachten en meer.

3D puzzels, Jan van Haasteren, Paw Patrol en meer.

Leuke Cadeaus voor een Jongen van 7 jaar

1. LEGO Creator Machtige Dinosaurussen

4.8/5

Deze 3-in-1 set bestaat uit alle onderdelen om een angstaanjagende T-Rex te maken. Hij is net echt! Met allerlei details zoals de klauwen, tanden, kleuren en kop maak je zelf een dinosaurus. De T-Rex is ook om te bouwen tot 2 andere dinosaurussen: een Pterodactylus en een Triceratops. Een van de beste cadeaus wanneer een 7-jarige jongen houdt van LEGO.

2. Nintendo Switch Console - Blauw / Rood

5/5

Of het nou goed of slecht weer is, of je thuis bent, onderweg of bij familie. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt de Nintendo Switch overal mee naartoe nemen! Dit geweldige product is het droomcadeau van kinderen. Je kunt er ontelbaar veel spelletjes op spelen, zoals Super Mario Bros, Mario Kart, Minecraft of FIFA. Een Nintendo Switch is te gebruiken op 3 manieren: via de TV op groot scherm, aan tafel samen met een vriend op split screen of alleen jij op een plek die je zelf uitkiest! Het perfecte cadeau voor een jongen van 7 jaar.

3. RARA Wat ben ik? - Het snelle raadspel voor het hele gezin

4.7/5

Als speler heb je een hoofdband om met een kaart op je voorhoofd. De andere spelers kunnen zien wat jij bent, maar jij weet dat natuurlijk niet! Je moet proberen om erachter te komen wat jij bent door vragen te stellen aan de andere spelers. Stel goede vragen en denk snel, want de zandloper is bijna leeg! 

4. VTech Marble Rush - Knikkerbaan

4.8/5

Een knikkerbaan, dat is toch wat elke jongen van 7 jaar wil hebben? Dit product van VTech heeft alles wat je zoekt. Met 128 onderdelen kun je een gaaf parcours maken voor de knikkers. Er zit zelfs een gemotoriseerd reuzenrad bij! De knikkers zie je door tunnels, trechters en bochten gaan. Er zijn ook licht- en geluidseffecten aanwezig, wat het nog een stukje spannender maakt. De knikkerbaan wordt ook geleverd met 10 knikkers.

5. AMIGO skateboard - Met ledverlichting

4.6/5

Zin om naar buiten te gaan? Ga dan op je skateboard! Dat is natuurlijk nog een stukje leuker. Met de ledverlichting die op het skateboard zit steel jij de show. Het deck is zo gemaakt dat je stevig staat en niet of lastig kan wegglijden. De materialen zijn van goede kwaliteit en het skateboard is relatief licht. Zo kun je hem dus overal mee naartoe nemen. 

Nog geen leuk cadeau gevonden?

Meer cadeaus voor een jongen van 7 jaar

Skeelers

Ga naar buiten en op avontuur met skeelers! Kinderen vinden het vaak leuk om hiermee te bewegen. We raden je dan wel aan dat je ook even goed kijkt naar goede bescherming, want niemand vind het leuk wanneer een jongen valt. Dus bescherm jezelf goed en maak plezier met de meest coole skeelers.

AMIGO Fuse Inlineskates – Zwart/Blauw

4.8/5

AMIGO Fuse Inlineskates – Zwart/Geel

4.8/5

Alert Inline-Skates Skeelers – Blauw/Roze

4.8/5

Nijdam Inline Skates – Blauw/Zwart

4.4/5

Games

Kinderen houden vaak wel van gamen. Op een Nintendo Switch en PS4 kun je ontelbaar veel games spelen, en eigenlijk is er voor iedereen wel een game die heel erg leuk is. Soms zijn games ook leerzaam op veel verschillende gebieden. Zo zijn sommige games goed voor de hand-oog coördinatie, sommigen voor het probleemoplossend vermogen en anderen voor de algemene kennis. Veel kinderen (en ouderen ook) vinden gamen leuk omdat het ontspanning en vermaak is. Je kunt het ook doen met vrienden en dit maakt jullie band weer sterker.

New Super Mario Bros. U Deluxe – Nintendo Switch

5/5

Nintendo Switch Sports – Nintendo Switch

4.7/5

Minecraft: Starter Collection – PS4

4.8/5

LEGO City Undercover – Warner Bros. Games – PS4

4.8/5

Pokemon

Jongens in deze leeftijdscategorie houden van Pokemon. De verschillende Pokemons hebben allemaal verschillende krachten en eigenschappen. Er zijn een aantal leuke Pokemon cadeaus die zeker in de smaak zullen vallen.

Pokémon Kaarten – Scarlet & Violet

4.6/5

Pokémon GO Elite Trainer Box – Pokémon Kaarten

4.1/5

Pokémon Scarlet – Nintendo Switch

4.6/5

Ravensburger Pokémon puzzel – 150 stukjes

4.8/5

LEGO

Een huis, onderwaterwereld, skiresort of ruimtestation. Het is allemaal mogelijk met LEGO! Voor iedere leeftijd zijn er LEGO producten gemaakt waar hij direct mee aan de slag kan. Een 7-jarige jongen kan al een heleboel en vind het leuk om een uitdaging te krijgen. Om deze reden is LEGO een erg goede keuze. Het is niet alleen leuk om iets te bouwen, het is ook goed voor zijn ontwikkeling.

LEGO City Raketlanceerbasis – Ruimtevaartset

4.8/5

LEGO City Onderzoeksstation op de Maan

4.7/5

LEGO City Poolonderzoeksschip

4.6/5

Lego City Vehicles – Mobile Crane

4.7/5

Boeken

Een avontuurlijk boek, een leerzaam boek of een grappig boek, het zijn allemaal goede keuzes wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeautje. Een 7-jarige jongen vind het zeker leuk wanneer je een boek uitzoekt wat hem interesseert.

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco

4.9/5

Dog Man 11 – Alle honds aan dek

4.5/5

Schattig tekenen doe je zo! – Leon Römer

4.4/5

Minecraft – Groot Minecraft ideeënboek

4.5/5

Bestuurbare Auto

Geef een jongen van 7 jaar de controle en laat hem zijn eigen auto besturen. Maak snelheid, leg een parcours af en maak coole jumps. Is het even slecht weer? Dat is niet erg, want de meeste bestuurbare auto’s kun je ook binnen gebruiken. Een top cadeau!

Race Auto Afstandbestuurbaar – Waterdicht

4.7/5

Chéroy RC Stunt Car – Blauw – Hyper 4WD Twist

4.8/5

ForGoods® – Afstandsbestuurbare Auto

4.6/5

Huntex RC Stunt Car – Met Extra Accu en Batterijen

4/5

Speelgoed en technologie

Technologie maakt grote sprongen en kinderen vinden het reuze interessant. Geef ze een kindvriendelijk technologisch cadeautje en laat ze ervaren hoe het werkt en wat je ermee kunt.

DEPLAY Kids Tablet SMART – Kindertablet

4.1/5

Construct & Create – 5 in 1 Mechanical Coding Robot

4/5

LEGO Technic Monster Jam Dragon

5/5

AngelTech Kindertablet PRO MAX

4.4/5

Creatief speelgoed

Veel jongens van 7 jaar vinden het leuk om creatief bezig te zijn. Werken met potloden, stiften, plaatjes en verschillende kleuren bijvoorbeeld. Creatief speelgoed is vaak geschikt voor kinderen. Kijk snel of er wat leuks tussen zit!

Deco Sticker- & Papierset – Nature – 200 stuks

4.6/5

Spirograaf – Design Set In Een Doos – Knutselpakket

4.1/5

STABILO Power – Viltstift – Tot 8 Weken Zonder Dop

4.5/5

STABILO Woody 3 in 1 – Multi Talent Kleurpotlood

4.9/5

Puzzels

Een uitdagende puzzel is leuk voor jongens van deze leeftijd. Puzzelen kan hij doen met vrienden of familie, en dit kan de band ook zeker versterken. Daarnaast is hij op een leuke manier bezig met zijn ontwikkeling.

Jumbo JvH Junior 15 De klassenfoto 360 stukjes

5/5

Jan van Haasteren Junior Apenkooien kinderpuzzel

4.8/5

Ravensburger puzzel Super Mario

4.6/5

Jan van Haasteren Junior De Zandbak 240 Stukjes

4.7/5

Ontdek de ruimte

André Kuipers - Atlas van de aarde

4.7/5

Stap samen met André Kuipers in een raket en ontdek de ruimte. Dit boek is perfect voor een jongen die de ruimte interessant vindt. Het boek leest lekker weg en dingen worden op een simpele en leerzame manier uitgelegd. In het boek staan veel foto’s die André Kuipers heeft gemaakt tijdens zijn ruimtemissie. Ook vind je er interessante weetjes en illustraties. Je kijkt je ogen uit met dit boek! Een erg leuk cadeau voor een jongen van 7 jaar.

Wat kan een jongen van 7 jaar en wat gaat hij het komende jaar leren?

Een jongen van 7 jaar is slimmer dan je denkt! Hij weet van alles wat en heeft overal zijn schattige mening over. Vaak weten de meeste kinderen rond hun 7e al het geheim van Sinterklaas. Hij geeft ook duidelijk aan wat hij leuk vindt om te doen en wat niet. Hij gaat naar groep 4! Een aantal spannende mijlpalen die hij waarschijnlijk zal meemaken als 7-jarige jongen zijn:

Motorische vaardigheden
Een jongen van 7 jaar gaat naar groep 4. Hij heeft het afgelopen jaar kennisgemaakt met vaardigheden als schrijven, lezen en rekenen. In groep 4 zal hij hier verder in ontwikkelen. Hij krijgt meer gevoel voor schrijven en ontwikkelt fijne motorische vaardigheden op dit gebied. Ook zal hij op het gebied van sport vooruitgang boeken. Hij krijgt meer kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen op verschillende vlakken. 

Cognitieve vaardigheden
Een jongen in deze levensfase zal sterker in zijn schoenen gaan staan het komende jaar. Op alle vlakken waar hij een jaar geleden nog maar net kennis maakte, zal hij dit jaar steeds sneller dingen oppakken. Hij ziet verbanden en kan problemen zelfstandig oplossen. De nieuwe dingen die hij gaat leren in groep 4 kan hij verbinden aan de stof die hij in groep 3 heeft geleerd. Zo wordt hij steeds een stukje slimmer.

Taal en communicatie
Hij is onder andere veel bezig met leren, dus zijn woordenschat gaat vooruit. Ook leest hij steeds meer en steeds moeilijkere teksten. Begrijpend lezen begint een stukje makkelijker te worden en hij kan conclusies strekken op basis van teksten die hij gelezen heeft. 

Sociale en emotionele ontwikkeling
De sociale vaardigheden van een jongen van 7 jaar gaan met sprongen vooruit. Hij is gewend aan samenwerken en snapt dat je soms op je beurt moet wachten. Wanneer hij zelfstandig aan het werk moet, kan hij dat ook.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL