Knutselen 2 jaar: de leukste knutselspullen!

Knutselen met kleintjes, een van de leukste dingen om te doen! Het kan al vanaf een hele jonge leeftijd. Voor kinderen van 2 jaar zijn er genoeg knutselspullen verkrijgbaar die veilig, leuk en leerzaam zijn. Daarnaast heb je meestal niet veel nodig om een kind van 2 jaar te vermaken. Met vingerverf en papier kan hij of zij zich al heel lang vermaken. Kijk hieronder eens naar de leukste knutselspullen.

Leuke Knutselspullen voor een 2-Jarige

SES – Verven – Kleuren met water
Meer informatie

SES – Vingerafdruk verf
Meer informatie

1. Play-Doh Neon Klei - 8 Potjes

4.7/5

Maak de allerleukste creaties met deze 8 potjes boetseerklei van Play-Doh. De potjes hebben allemaal verschillende neon kleuren en in ieder potje zit 56 gram klei. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De potjes zijn luchtdicht en daardoor blijft de blij vers en kneedbaar. Je kunt de klei dus steeds opnieuw gebruiken. Voor een creatief kind van 2 jaar is dit erg leuk om mee te knutselen!

2. SES - My First - Baby markers

4.2/5

Met deze baby markers kan een kind urenlang zijn of haar creativiteit gebruiken om de mooiste kunstwerkjes te maken. De markers zijn speciaal gemaakt en ontworpen voor kleintjes. Dat wil zeggen: veilig en gemakkelijk vast te houden met kleine handjes. De stiften zijn ook gemakkelijk uitwasbaar, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken! Ten slotte is de dop kindveilig. Al met al een leuk cadeautje om te geven aan een kind van 2 jaar dat houdt van knutselen.

3. Kids Art Magnetisch Kleuren Tekenbord

4.5/5

Een magnetisch tekenbord kun je gerust ook een magisch tekenbord noemen voor kinderen van 2 jaar. Het is namelijk een tekenbord waar je alles op kunt tekenen wat je maar wilt, en wanneer je uitgespeeld bent of opnieuw wilt beginnen, kun je gewoon alles wissen. Hierdoor kan een kind oneindig lang bezig zijn met het maken van de mooiste tekeningen. Met verschillende kleuren werken en de leukste creaties maken, dat klinkt leuk toch!

4. SES - Verven - Kleuren met water - Boerderij dieren

4.4/5

Pak de borstel vast, maak hem nat en verf de kaart zoals jij het wilt! In deze set vind je allemaal verschillende boerderij dieren die je kunt inkleuren met verf en water. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarnaast ook herbruikbaar. Knutselen met kinderen van 2 jaar is erg leuk omdat ze een rijke fantasie hebben en van alles kunnen maken. 

5. SES - My First - Vingerafdruk verf kunstwerk

4.5/5

Vingerverf is erg populair voor kinderen van 2 jaar. Daarnaast is het bij deze set ook erg leuk dat er allerlei verschillende dieren in te kleuren zijn met je vingers. Waar begin jij mee, met de grote beer of het lieve konijntje? In deze set vind je 10 verschillende kleurplaten en 3 kleuren vingerverf. Zo kan hij of zij op een leuke manier kennismaken met dieren en verfen. Ook ontwikkelt een kind op deze manier de fijne motoriek. 

Nog geen leuke knutselspullen gevonden?

Meer knutselspullen voor een kind van 2 jaar

SES My First

Wanneer je op zoek bent naar knutselspullen voor een 2-jarige, heeft SES altijd wel iets wat je zoekt. De producten zijn kindvriendelijk en speciaal gemaakt voor kleintjes. Zo weet je zeker dat hij of zij de grootste lol heeft tijdens het knutselen.

SES – My First – Mijn eerste vingerverf set

4.6/5

SES – Verven – Kleuren met water – Verschillende dieren

4.4/5

SES – Vingerverf 6 kleuren – Makkelijk uitwasbaar

4/5

SES – My First – Klei met uitsteekvormen

4.3/5

Tekenen & Schrijven

Wanneer een kind van 2 jaar houdt van knutselen, zal je hem of haar zeker blij maken met een goede set krijtjes of andere dingen waarmee getekend en geschreven kan worden. Met knutselspullen die geschikt zijn voor kinderen van 2 jaar kun je een kind zonder zorgen aan de slag laten gaan. En dan moet je maar eens kijken wat voor mooie kunstwerken op tafel komen te liggen!

Bruynzeel Kids 8 waskrijtjes set

4.7/5

Crayola – 24 Dikke gekleurde waskrijtjes

4.2/5

Crayola Mini Kids – 12 Viltstiften met bolle punt

4.3/5

Color’peps goed uitwasbare viltstift

4/5

Knutselen 2 jaar

Knutselen met kinderen van 2 jaar is niet alleen leuk, maar het heeft ook aanzienlijke voordelen voor hun ontwikkeling. Hieronder zullen we dieper ingaan op het belang van knutselen op deze leeftijd en jou voorzien van een aantal creatieve ideeën en tips om de knutselervaring voor een kleintje en jouzelf nog plezieriger te maken.

Waarom is knutselen belangrijk voor 2-jarigen?

Creatieve ontwikkeling

Een van de meest opvallende voordelen van knutselen voor 2-jarigen is de stimulatie van hun creatieve ontwikkeling. Op deze leeftijd beginnen kinderen hun verbeeldingskracht te ontdekken, en knutselen biedt een uitstekende uitlaatklep voor deze creativiteit. Door middel van kleuren, vormen en texturen kunnen ze unieke meesterwerken creëren die een afspiegeling zijn van hun eigen gedachten en gevoelens.

Fijne motorische vaardigheden

Knutselen vereist nauwkeurige bewegingen, zoals het vasthouden van potloden, het scheuren van papier en het plaatsen van stickers. Deze activiteiten bevorderen de ontwikkeling van fijne motorische vaardigheden bij 2-jarigen. Het verbeteren van hun behendigheid en coördinatie op jonge leeftijd legt een goede basis voor toekomstige vaardigheden, zoals schrijven.

Taalontwikkeling

Tijdens het knutselen hebben ouders en verzorgers de gelegenheid om met hun kinderen te praten over wat ze aan het doen zijn. Ze kunnen kleuren benoemen, vormen bespreken en texturen verkennen. Dit interactieve proces bevordert de taalontwikkeling van 2-jarigen. Ze leren nieuwe woorden en concepten terwijl ze plezier hebben.

Knutselideeën voor 2-jarigen

Vingerverven

Vingerverven is een klassieker voor jonge kinderen. Geef een kleintje wat niet-giftige vingerverf en een groot stuk papier. Laat ze hun handen in de verf dopen en vrij schilderen. Het voelt geweldig en zorgt voor kleurrijke kunstwerken.

Verven met Watjes

Verven met watjes is een geweldige activiteit voor kleine kinderen. Je kunt watjes aan het uiteinde van een wasknijper bevestigen of ze gewoon met de hand laten vasthouden. Dompel de watjes in verf en laat een kind ermee op papier deppen. Dit is niet alleen een leuke manier om kleuren te ontdekken, maar het voelt ook prettig aan voor kleine vingertjes.

Verrekijker maken met WC Rollen

Een verrekijker maken met wc rollen is een creatieve manier om een kind de wereld om zich heen te laten verkennen. Neem twee lege wc-rollen en laat een kind ze versieren met kleurpotloden, stickers of verf. Bevestig ze vervolgens aan elkaar met plakband in de vorm van een verrekijker. Je kunt zelfs een touwtje eraan bevestigen om het om de nek van het kind te hangen. Zo kunnen ze op avontuur gaan en dingen van dichtbij bekijken.

Dieren maken met Papier, een Schaar en Lijm

Laat de creativiteit van een kind de vrije loop door dieren te maken met papier, een schaar en lijm. Geef ze verschillende kleuren papier en laat ze dieren uitknippen of scheuren. Vervolgens kunnen ze de dieren op een vel papier plakken om hun eigen dierentuin of jungle te creëren. Dit stimuleert niet alleen hun creativiteit, maar helpt ook bij het herkennen van verschillende vormen.

Krijten

Met krijten kunnen kinderen van 2 jaar hun artistieke kant laten zien op een stoep of op krijtbordpapier. Laat een kind kleurpotloden vasthouden en tekenen wat ze maar willen. Het is een geweldige manier om hun fijne motorische vaardigheden te oefenen terwijl ze kleurrijke kunstwerken maken.

Kleien

Kleien is een sensorische en creatieve activiteit waar kinderen van genieten. Geef een kind zachte klei en laat ze hun eigen vormen en figuren maken. Het kneden en vormgeven van klei versterkt hun handspieren en bevordert de fijne motoriek. Bovendien kunnen ze hun creaties verven nadat ze zijn opgedroogd.

Kleurplaat

Een kleurplaat is een eenvoudige maar leuke activiteit voor kinderen. Print een kleurplaat uit met een afbeelding die ze leuk vinden, zoals dieren, auto’s of bloemen. Geef ze kleurpotloden en laat ze hun artistieke vaardigheden gebruiken om de afbeelding in te kleuren. Dit is een geweldige manier om kleuren te leren herkennen en hun concentratie te verbeteren.

Knippen en Plakken

Knippen en plakken is een geweldige manier om de fijne motorische vaardigheden van een kind te ontwikkelen. Geef ze een veilige kinderschaar en laat ze papier knippen in verschillende vormen. Vervolgens kunnen ze de uitgeknipte stukjes op een vel papier plakken om hun eigen kunstwerk te maken. Dit bevordert ook hun creativiteit en hand-oogcoördinatie.

Hoe knutselen met 2-jarigen

Hoewel knutselen met 2-jarigen erg leuk kan zijn, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden om de ervaring veilig en educatief te houden:

Gebruik niet-giftige materialen: Zorg ervoor dat alle gebruikte knutselmaterialen veilig zijn voor kinderen en niet-toxisch, vooral de verf.

Toezicht houden: Houd altijd toezicht op het kind terwijl ze aan het knutselen zijn om ervoor te zorgen dat ze geen kleine voorwerpen in hun mond stoppen of zichzelf per ongeluk verwonden.

Moedig creativiteit aan: Geef het kind de vrijheid om hun eigen creatieve pad te volgen. Vermijd te veel instructies en laat hun verbeelding de vrije loop.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Geschikte materialen zijn onder andere gekleurd papier, veilige kinderschaartjes, grote, wasbare stiften en zelfs zachte klei.

Nee, het is belangrijk om de creativiteit van het kind te stimuleren en open te staan voor hun eigen interpretatie van knutselen. Het proces is vaak belangrijker dan het eindresultaat.

Probeer af en toe nieuwe materialen en ideeën te introduceren om de interesse van het kind levendig te houden. Je kunt ook seizoensgebonden thema’s gebruiken voor inspiratie.

Je kunt knutselen opnemen als een leuke activiteit na het middagdutje of op regenachtige dagen wanneer je binnen bent. Het kan ook dienen als een geweldige manier om samen quality time door te brengen na een drukke dag.

Ja, vermijd materialen die scherp, klein of potentieel gevaarlijk kunnen zijn voor jonge kinderen. Denk aan kleine knoopjes, scherpe scharen, of materialen die gemakkelijk kunnen worden ingeslikt.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL