De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 8 Jaar

Een 8-jarige jongen kan al veel zelf. Zijn motorische en cognitieve ontwikkeling is al zo ver ontwikkeld dat hij veel dingen alleen kan doen. Je hoeft dus niet iedere seconde naar hem om te kijken! Hij redt zich wel. Hij heeft hobby’s en is hier iedere dag met veel energie mee bezig. Bijvoorbeeld een teamsport, gamen, knutselen of muziek maken.

Populaire categorieën

LEGO City, Technic, bouwpakketten en meer.

Dobbelspellen, kaartspellen, actieve spelletjes en meer.

Autowasserette, kiepwagen, auto’s en meer.

NERF, skateboards, stepjes en meer.

Kleurpotloden, kralensets, viltstiften en meer.

Keyboards, speelgoedgitaren, rock gitaren en meer.

IQ puzzels, denkspellen, spellen met opdrachten en meer.

3D puzzels, Jan van Haasteren, Paw Patrol en meer.

Leuke Cadeaus voor een Jongen van 8 jaar

Pokémon Kaarten – Scarlet & Violet
Meer informatie

1. NERF Elite 2.0 Eaglepoint RD 8 - Blaster

4.5/5

Ga het gevecht aan met een supercoole NERF gun! Met dit geweer heb je alles in huis om een missie te voltooiien. Je kunt een vizier bevestigen zodat je nog scherper kunt schieten. Je kunt maarliefst 8 darts achter elkaar schieten en nog eens 8 om te bewaren in de blaster. Schieten kan tot een afstand van 27 meter. Wanneer er wordt gespeeld met een NERF gun, wordt het altijd aangeraden om een veiligheidsbril te dragen. Dan kun je plezier hebben op een veilige manier!

2. FIFA 23 - PS4

4.8/5

Ga voor de winst met FIFA 23. Speel voetbalwedstrijden op de PS4 tegen je vrienden, met je vrienden of alleen. Start een nieuwe carriere en word een sterspeler. Of begin aan het bouwen van je eigen Ultimate Team: speel wedstrijden, koop goede spelers en zorg ervoor dat ze goed met elkaar kunnen samenspelen. Jij beslist wat je doet op FIFA 23! In de game kun je kiezen om online of offline te spelen. Zo kun je op het begin spelen tegen de computer om het spel te leren of gewoon omdat je dat leuk vindt. Meer zin om online te spelen? Dan kan dat ook.

3. LEGO City Binnenstad Modular Building

4.7/5

Bouw je eigen binnenstad met LEGO CITY. Deze doos is vrij uitdagend en geschikt voor kinderen van 8 jaar of ouder. Geef een jongen de ultieme bouw- en speelervaring met deze binnenstad! Wat vind je allemaal in de binnenstad en wat kun je allemaal bouwen? Een dierenkliniek, discotheek op het dak, een conciërgekamer, een park, 14 LEGO personages, een kapperszaak, blogstudio, hotel en 2 speelgoed winkels. Alles wat je nodig hebt om de coolste binnenstad ooit te bouwen.

4. Mattel Games Skip-Bo - Kaartspel

4.6/5

Skip-Bo, het kaartspel dat nooit gaat vervelen! Leuk voor jong en oud. Bij Skip-Bo moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk al je kaarten kwijt bent. Dat doe je door kaarten op volgorde te leggen (2,3,4,5). Wanneer het spel vastloopt kun je ervoor kiezen om de Skip-Bo kaart te gebruiken. Dit is een soort Joker die je in kunt zetten op een tactische plek die je zelf bepaalt. Hij kan als ieder cijfer worden gebruikt. Ben jij een strategisch meester en win jij het spel?

5. Pokémon Scarlet & Violet - Pokémon Kaarten

4.8/5

Zoek je een cadeau voor een jongen van 8 jaar en vind hij Pokémon gaaf? Dan gaat hij deze Pokémon kaarten geweldig vinden! De nieuwste serie van Pokémon heeft nu zijn eigen vernieuwde, prachtige Pokémonkaarten. Met deze kaarten heeft hij de coolste Pokémon van de klas. Het nieuwe design van de kaarten heeft nu een zilveren rand en er is een extra zeldzaamheidssymbool toegevoegd. Daarnaast vind je meer zeldzame (holo) kaarten in elke booster. 

Nog geen leuk cadeau gevonden?

Meer cadeaus voor een jongen van 8 jaar

NERF

Houdt hij wel van een spannend gevecht? Of vindt hij het leuk om af en toe te schieten met een NERF gun? Een 8-jarige jongen vindt het vaak heel cool om iets van NERF te krijgen. Je hebt ze in alles soorten en maten. Er zijn ook leuke accessoires te kopen, zoals een target waar je op kunt oefenen zodat je scherp bent tijdens een volgende missie.

NERF Elite 2.0 Commander RD 6 – Blaster

4.8/5

NERF Elite 2.0 Prospect QS 4 – Blaster

4.5/5

NERF Elite 2.0 Motoblitz CS-10 – Blaster

4.6/5

NERF Digital Target – Blaster doelwit

4.8/5

Skaten & Boarden

Een jongen van 8 jaar vind het misschien wel erg leuk om te skaten. Een beetje de adrenaline opzoeken en buiten spelen. Dit kun je op een veilige manier doen door jezelf goed te beschermen met bijvoorbeeld kniebeschermers en een helm. Op een gegeven moment heeft hij door hoe het werkt en is hij niet meer van dat ding af te halen!

Skateboard Tony Hawk 540 – Highway – Blauw

4.7/5

Suotu Skateboard – Skateboard voor Jongens

4.7/5

StreetSurfing Board Wave Props

4.8/5

Streetbird Longboard – Drop Through – van Bamboe

4.4/5

Creatief

Zoek je een creatief cadeau voor een jongen van 8 jaar? Kijk dan niet verder. Wij hebben online gekeken naar leuke dingen om te geven aan een creatieve jongen. Met het juiste gereedschap kan hij de mooiste dingen maken. Laat zijn fantasie spreken met een creatief cadeau.

Play-Doh Super Color Pack Klei – 20 Potjes

5/5

STABILO Power – Viltstift – Etui Met 30 Kleuren

4.7/5

Kinetic Sand – Speelzand – Sensorisch

4.6/5

Behave Loombandjes Starterspakket

4.8/5

Games

Van games gaat het hart van een 8-jarige jongen sneller kloppen. Ze vinden het vaak erg leuk om een game te spelen. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende games en zien ze er heel realistisch uit. Je kunt games vaak offline en online spelen. Online met vrienden is erg gezellig maar offline kan ook vermakelijk zijn. Naast de lol kunnen ze er ook nog van leren. De oog-hand coördinatie, het probleemoplossend vermogen, samenwerken en de Engelse taal worden vaak ontwikkeld. 

Minecraft Starter Collection – PS4

4.7/5

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – PS4

4.8/5

Gran Turismo 7 – Racespel – PS4

4.7/5

Crash Bandicoot: NSane Trilogy – PS4

4.7/5

KAPLA

KAPLA is speelgoed in de categorie van bouwen & constructie. Met deze houten plankjes kun je van alles bouwen, zonder dat je daar lijm voor gebruikt. Door met KAPLA te spelen, verbetert een kind zijn of haar handvaardigheid en ruimtelijk inzicht op een leuke manier. Producten van KAPLA krijgen vaak zeer hoge reviews, een erg leuk cadeautje dus om te geven.

KAPLA Blank – Constructiespeelgoed

4.9/5

KAPLA Kleur – Constructiespeelgoed

4.8/5

KAPLA Kleur – Constructie – 8 Kleuren

4.9/5

KAPLA Blank – Constructie – Voorbeeldboek

4.9/5

Kinderboeken

Wanneer een kind vroeg begint met lezen, is dit goed voor de ontwikkeling. Lezen zorgt voor ontspanning, een verbeterde woordenschat, een verbeterde leesvaardigheid en een hoger kennisniveau. Wanneer je een boek kiest met een interessant verhaal, zul je zien dat hij het ook echt leuk begint te vinden.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

4.8/5

Wonka – Geinspireerd op de film Wonka

4.8/5

Grote Panda & Kleine Draak – James Norbury

4.8/5

Dog Man 1 – Dog Man – Dav Pilkey

4.8/5

Sportuitrusting & Buitenspeelgoed

Sportieve jongens van 8 jaar vinden het vaak leuk om te voetballen, te skaten of een spel te doen. Met de juiste sportuitrusting kan hij altijd zijn gang gaan, lekker blijven bewegen en leuke dingen doen met zijn vrienden.

Derbystar Jeugd voetbal Stratos Light V23 maat 5

4.2/5

Tozy Speelgoed Raket – Inclusief 3 raketten

4.8/5

Apollo Champion, in Maat Verstelbare Inline Skates

4.5/5

Aerobie Pro Ring – Frisbee – Blauw

4.8/5

Elektronisch speelgoed

Een 8-jarige jongen is vaak gek op elektronisch speelgoed. Dit speelgoed kan interactief en educatief zijn, een erg goede keuze dus wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeau. Denk aan een Nintendo Switch, een Playstation, VR-bril of een drone. Kijk voor elektronica eens op deze pagina.

LEGO

Het komt niet vaak voor dat een jongen van 8 jaar niet van LEGO houdt. De mooiste bouwsets, uitdagend genoeg, zorgen voor uren speel- en leerplezier. Kijk snel verder voor de leukste opties voor jongens van deze leeftijd.

LEGO Harry Potter Dobby de Huis-elf Figuur Set

4.9/5

LEGO Creator 3in1 Retro fotocamera

4.7/5

LEGO Technic Mack LR Electric vuilniswagen

4.7/5

LEGO Speed Champions Lamborghini

4.8/5

Bordspelletjes

Een goed bordspel gaat nooit vervelen. Je kunt een bordspel doen met vrienden en familie, waar en wanneer je wilt. Een echt gezelschapsspel dus! Je kunt het thuis spelen, maar ook meenemen voor op vakantie. Een top idee voor een leuk cadeau.

Ticket to Ride Europe – Bordspel

4.8/5

Azul – Bordspel – Next Move Games

4.6/5

Clown Games Keezenspel – Bordspel

4.7/5

Dixit Basisspel – Nederlandstalig Bordspel

4.7/5

Pokémon

De kans is erg groot dat een jongen van 8 een Pokemon-liefhebber is. Een goeie set Pokemonkaarten is dan zeker een geschikt cadeau. Er zijn veel opties in het Pokemon-thema, denk aan een Elite Trainer Box, Booster Pack of verzamelmap.

Pokémon Scarlet & Violet Paradox Rift Sleeved Booster

4.9/5

Pokémon Scarlet & Violet – Elite Trainer Box: Koraidon

4/5

Pokémon Scarlet & Violet 36 Booster Packs

4.5/5

Pokémon Scarlet & Violet – Sleeved Booster

4.6/5

Ravensburger

Pokémon Legpuzzel - 200 stukjes

4.7/5

Geef een jongen van 8 jaar een uitdagend cadeau met deze legpuzzel van Ravensburger! Het puzzelen is niet alleen leuk, het is ook goed voor de ontwikkeling van de jongen. Zo is hij actief bezig met het oplossen en samenvoegen van de puzzel. Deze puzzel is in het thema van Pokémon en hij bevat maarliefst 200 stukjes. Daar is hij wel eventjes mee bezig! De puzzelstukken zijn van XXL-formaat, waardoor ze wat gemakkelijker te leggen zijn. Omdat de puzzelstukjes zijn gemaakt van karton, is het ook nog eens een duurzaam cadeau.

Wat kan een jongen van 8 jaar en wat gaat hij het komende jaar leren?

Een jongen van 8 jaar gaat naar groep 4 of 5 en heeft al een heleboel onder de knie. Misschien heeft hij zelfs wel het gevoel dat hij alles al kan. Hij wordt een stukje eigenwijzer en heeft dagelijkse hobby’s. Toch zijn er nog genoeg dingen die hij gaat leren als grote kleine jongen. Een aantal spannende mijlpalen die hij waarschijnlijk zal meemaken als 8-jarige jongen zijn:

Motorische vaardigheden
De motorische vaardigheden heeft hij grotendeels onder de knie. Hij doet misschien al een tijdje aan sport, loopt en fiets overal heen en vindt het misschien zelfs leuk om moeilijkere dingen te doen zoals skaten. Het komende jaar ontwikkelt een jongen van 8 jaar zich verder op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Cognitieve vaardigheden
Zijn probleemoplossende vaardigheden verbeteren, de capaciteit om abstract te denken neemt toe en allerlei wiskundige concepten worden duidelijker. Hij vindt het leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren. Hij pakt dingen snel op en doet dit met veel plezier.

Taal en communicatie
Op het gebied van taal en communicatie is ook een stijgende lijn aanwezig. Hij leert veel op school door lessen te volgen en te praten met vrienden. Ook doet hij misschien wel aan sport waar hij veel jongens spreekt. Zijn woordenschat wordt groter en de leesvaardigheid wordt beter. Hij snapt steeds beter hoe een tekst in elkaar zit. 

Sociale en emotionele ontwikkeling
Een jongen van 8 jaar vindt het vaak leuk om met vrienden te spelen. Hij weet hoe hij zich kan gedragen in een groep en hij weet hoe je moet samenwerken. Zelfstandigheid en onafhankelijkheid vindt hij steeds fijner, maar hij vindt het ook goed wanneer hij geholpen wordt door een vertrouwde volwassene.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL