De Leukste Cadeaus voor een Jongen van 2 Jaar

Er mogen twee kaarsjes worden uitgeblazen, want er is een jongen 2 jaar! Daar hoort een leuk cadeau bij. De 2-jarige jongen kan inmiddels al lopen en praten en zal het komende jaar nog veel meer leren. Ook begint de zogenoemde peuterpuberteit al bijna. In deze periode is het onder andere belangrijk dat de dreumes regelmatig slaapt, eet en speelt. 

Populaire categorieën

Bouwsets, bouwplaten, bouwtafels en meer.

Woordjes leren, vormen en kleuren, Bumba en meer.

Interactief speelgoed, speelfiguren, sensorisch speelgoed en meer.

Kinderstep, speeltenten, loopauto en meer.

Knuffels, knuffeldoekjes, interactieve knuffels en meer.

Voertuigen, treinen, transportwagens en meer.

Educatieve spellen, leercomputers, activiteitenkubus en meer.

Blokken, houten auto’s, houten loopwagens en meer.

Leuke Cadeaus voor een Jongen van 2 jaar

Little Tikes Piratenboot – Watertafel
Meer informatie

VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes
Meer informatie

VTech Toet Toet Auto’s Pepijn Politie
Meer informatie

Mijn papa is de beste – Katja Reider
Meer informatie

1. Little Tikes Piratenboot - Watertafel

4.7/5

Met deze watertafel geef jij een jongen van 2 jaar een erg leuk cadeau waar hij uren mee zal spelen. De watertafel wordt geleverd inclusief 2 speelfiguren, een waterkanon, een haai en een anker. Met de pomp kun je het water in beweging houden. Dit kun je ook doen door water te gieten in het kraaiennest. Kortom: enorm veel waterplezier voor de jongen.

2. LEGO DUPLO Opbergdoos

4.9/5

In deze doos van LEGO DUPLO zitten veel stenen en onderdelen waar een jongen zich uren mee kan vermaken. Je kunt van alles bedenken en het maken met de herkenbare voorwerpen. De voorwerpen zijn speciaal gemaakt voor peuters. Naast de lol is dit ook een cadeau dat helpt bij de ontwikkeling van een kind. Het creatief denkvermogen en probleemoplossend vermogen worden getraind. Daarnaast heeft het een positief effect op het visueel en ruimtelijk bewustzijn van de jongen. Leerzaam peuterspeelgoed van LEGO DUPLO is het beste cadeau voor een jongen van 2 jaar!

3. VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes

4.7/5

Door te tikken op de interactieve bladzijden, kan een jongen op een leuke manier nieuwe woordjes leren. Wanneer je op de knipperende ster-toets drukt hoor je liedjes die je enthousiast kunt meezingen. Leer 100 woordjes binnen verschillende thema’s, zoals dieren, eten, fruit, huisdieren en kleuren. 

4. VTech Toet Toet Auto's Pepijn Politie

4.7/5

1 van de vele Toet Toet auto’s is Pepijn Politie! De populaire auto’s zijn voorzien van een knop waar je op kunt drukken. Wanneer je dit doet hoor je vrolijke liedjes, grappige zinnetjes en melodietjes. Je kunt zelf het geluidsvolume instellen en naast de geluidjes is het ook gewoon heel leuk om met deze auto te spelen en rond te rijden. 

5. Mijn papa is de beste - Katja Reider

4.7/5

Een liefdevol verhaaltje over troosten en getroost worden. Kleine Beer en Papa Beer zijn de hoofdrolspelers. Lees hem samen met een 2-jarige jongen en kijk naar de leuke plaatjes. Dit is ook een erg leuk cadeautje om te geven op vaderdag.

Nog geen leuk cadeau gevonden?

Meer cadeaus voor een jongen van 2 jaar

Knuffeldoekjes

Een knuffeldoekje kan de grootste vriend worden van een dreumes of peuter. Daarom is het ook een erg leuk cadeau om te geven aan een jongen van 2 jaar. Een knuffeldoekje kan een kind door moeilijke tijden heen helpen. Het is een vriend, een houvast en iemand die kan troosten wanneer hij verdrietig is. 

Little Dutch Knuffeldoekje Little Goose

4.8/5

Happy Horse Konijn Richie Knuffeldoekje

4.8/5

Happy Horse Konijn Richie Knuffel

4.8/5

Knuffel Little Goose 18 cm – Little Dutch

4.8/5

LEGO DUPLO

Dreumesen en peuters zijn vaak heel nieuwsgierig en willen van alles ontdekken. Ze hebben ook veel energie en zijn creatief. LEGO DUPLO is dan het perfecte cadeau voor een jongen van 2 jaar. De gekleurde bouwstenen bevorderen de motoriek en stimuleren de creativiteit. LEGO DUPLO is tweemaal zo groot als gewone LEGO bouwstenen en daardoor kan een dreumes of peuter de bouwstenen niet doorslikken. Je zou LEGO DUPLO eventueel wel kunnen combineren met LEGO.

LEGO DUPLO Brandweerauto – 2+ jaar

4.7/5

LEGO DUPLO Stoomtrein –
2+ jaar

5/5

LEGO DUPLO Getallentrein – 1,5+ jaar

4.8/5

LEGO DUPLO Dierentrein –
1,5+ jaar

4.6/5

Boeken

Met een leuk boek gaat de woordenschat van een jongen met sprongen vooruit. Daarnaast vinden ze het vaak ook heel erg leuk! Wij hebben een aantal boeken gevonden die leerzaam zijn én garant staan voor uren lees- en kijkplezier.

Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

4.8/5

Nog even achter mijn oortjes kriebelen – Jorg Muhle

4.8/5

Opa en Oma Pluis – Nijntje – Dick Bruna

5/5

Boek Bumba: Mijn groot zoekboek

4.8/5

Bouwblokken

Door te spelen met bouwblokken, verbetert een jongen zijn coördinatie en fijne motoriek. Ook hebben deze blokken vaak verschillende kleuren en vormen, wat het erg interessant maakt voor hem.

Clementoni Soft Clemmy – Stapelblokken

4.7/5

Eichhorn – Houten Blokken 100-delig

4.4/5

Little Dutch Blauwe Bouwblokken

4.9/5

Eichhorn – Blokken Met Geluid 12 stuks

4.6/5

Playmobil 1.2.3

Playmobil is razend populair voor alle leeftijden. Echter, Playmobil 1.2.3 is speciaal voor de allerkleinsten. 

PLAYMOBIL 1.2.3 Meeneem Ark van Noach

4.8/5

Playmobil 1.2.3 Aqua – Visplezier met zeedieren

5/5

PLAYMOBIL 1.2.3 Autobus met Poppetjes

4.8/5

PLAYMOBIL 1.2.3 & Disney Winnie de Poeh Bijentuin

4.5/5

Squishmallows

De meest zachte, fijne knuffel om te hebben: Squishmallows. De knuffels hebben een marshmallow-achtige textuur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Dit wordt ongetwijfeld de grootste vriend van een kleine jongen.

Squishmallows Little Plush 19 cm Dear Poison Dart Frog

5/5

Squishmallows Disney Stitch 35cm Plush

5/5

Squishmallows Evita – Grey Bigfoot 19cm Plush

5/5

Squishmallows – Dark Green Leopard 30 cm Plush

5/5

Speel- en bouwtafels

Met een speeltafel kan een jongetje lekker de hele dag bezig zijn. Hij kan gaan zitten aan het tafeltje of juist rondlopen. Dit stimuleert ook zijn fijne motoriek. Speel- en bouwtafels zijn er in veel variaties en je kunt er van alles mee bouwen.

LBB – Duplo tafel – Speeltafel – Voor Kinderen

4.5/5

Bouwtafel set + 80 Bouwblokken

4.8/5

7-in-1 Bloementafel + 152 Bouwblokken + 1 Stoeltje

4.8/5

Loopfietsjes

Lopen gaat steeds beter en bewegen doet hij steeds zelfstandiger en sneller. Een loopfietsje is een erg leuk cadeautje voor een 2-jarige, om hem te ondersteunen en te stimuleren om te bewegen.

Buxibo – Loopfiets – Zonder Pedalen en Trappers

4.2/5

2Cycle Mini-Bike Loopfiets – Balance Bike

4.5/5

Sajan – Loopfiets 2 jaar – Luchtbanden – Zwart

4.4/5

Veloretti Tricycle loopfiets – Driewieler 12 inch

4.6/5

Houten puzzels

Een leuke, uitdagende puzzel zet een klein jongetje aan het denken. Hij verbetert zijn fijne motoriek en hij leert nieuwe dingen over de afbeeldingen op de puzzelstukjes. Ga voor een thema dat hij leuk vindt en zie hem genieten!

Bumba houten puzzel met nopjes – Dierenboerderij

4.7/5

Houten Knopjes Puzzel Boerderij 17 Stukjes

4.9/5

Little Dutch – Klokpuzzel FSC – Vanaf 2 jaar

5/5

New Classic Toys Houten Legpuzzel Voertuigen

4.8/5

Kinderballen

Kinderen vinden het leuk om lekker te bewegen en om spelletjes te spelen. Een zachte en lichte bal die geschikt is voor 2-jarigen kan dan een leuk idee zijn. Daar kunnen ze tegen aan trappen, mee gooien en andere spelletjes doen.

Drie 20 cm foam ballen – Rood, geel en blauw

5/5

Houten Knopjes Puzzel Boerderij 17 Stukjes

4.9/5

Pluche bal met rammelaar 18 cm

4.4/5

Muziekinstrumenten

Laat een jongen van 2 jaar de wereld van muziek ontdekken met de leukste instrumenten. Keyboards, piano’s en andere instrumenten, ze worden allemaal ook gemaakt voor de kleintjes.

Nijntje speelgoedinstrument – Mijn eerste gitaar

5/5

Bumba speelgoedinstrument – Trommel

4.4/5

DEPLAY 3-in-1 Xylofoon – Keyboard – Piano

4.8/5

Little Dutch Houten Xylofoon Pink

4.4/5

Autobanen

Veel jongens houden van autootjes, en ermee racen en sturen is nog cooler! Met kindvriendelijke autootjes en autobanen met mooie thema’s weet jij een jongen van 2 jaar oud zeker blij te maken.

Viga Toys Jodelbaan Inclusief 4 mini auto’s

4.5/5

VTech Toet Toet Auto’s 4-in-1 Stuntbaan

4.5/5

Playwood Houten Autobaan – inclusief 4 auto’s

4.5/5

Little Dutch Rollerbaan – Autootjes

4.5/5

Educatief Speelgoed

Ik Leer Vormen en Kleuren

4.6/5

Met behulp van 6 verschillende spelletjes kun je met “Ik Leer Vormen en Kleuren” alles leren over… vormen en kleuren! Een jongen van 2 jaar of ouder kan hier leuk mee spelen en ondertussen oefenen met kleuren benoemen, vormen herkennen en de woordenschat vergroten. 

Wat kan een jongen van 2 jaar en wat gaat hij het komende jaar leren?

Een jongen van 2 jaar kan al een heleboel! Hij heeft leren zitten, lopen en praten. Een 2-jarige gaat het komende jaar hier steeds iets beter in worden. Hij krijgt zelfs een eigen willetje. Een aantal spannende mijlpalen die hij waarschijnlijk zal meemaken als 2-jarige jongen zijn:

Motorische mijlpalen
Hij ontwikkelt zich nog verder op het gebied van lopen en als 2-jarige zal hij dan ook wat zelfverzekerder lopen. Hij gaat op ontdekkingsreis door het huis heen. De trap op klimmen (met jouw hulp) zal misschien wel gaan lukken! Daarnaast kun je hem tegen een bal laten trappen en laten rondrennen. 

Cognitieve mijlpalen
De 2-jarige jongen gaat steeds vaker laten zien dat hij snapt wat er gebeurt. Hij herkent bekende voorwerpen, mensen en situaties. Hij kan ook steeds beter voorwerpen sorteren en simpele puzzels oplossen. Zo’n cadeautje is dan ook erg leuk om te geven. 

Taal en communicatie
Een jongen van 2 jaar gaat steeds meer snappen van de taal. Hij gaat ook reageren op zijn naam. Zijn woordenschat wordt beter en hij wordt beter verstaanbaar. Sommige jongens zijn al in staat om korte zinnen van 2 tot 4 woorden te maken.

Sociale en emotionele ontwikkeling
Hij vindt het vaak erg leuk om met andere kinderen te spelen en om samen te zijn. Het wordt steeds duidelijker hoe je samen iets kunt doen en hoe je kunt delen.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL