Buitenspeelgoed 4 jaar: de leukste ideeën!

Een kind van 4 jaar heeft enorm veel energie. Lopen en rennen kan hij of zij al en nieuwsgierig rondrennen hoort er dan ook bij. Een 4-jarig kind gaat sinds kort naar de basisschool en speelt daar ook al veel. Het is dan ook leuk om een beetje speelgoed in huis te hebben voor wanneer hij of zij thuis is. Maar wat is dan leuk buitenspeelgoed om te geven? Daar helpen wij jou graag bij! Hieronder vind je een aantal goede keuzes.

Populaire categorieën

Loopauto’s, driewielers, stepjes en meer.

Glijbanen, schommels, speelhuisjes en meer.

Stoepkrijt, vang- & werpspellen, vligers en meer.

Inlineskates, skateboards, skate bescherming en meer.

Waterbanen, watertafels, zwembanden en meer.

Petite Amelie, speeltunnels, accessoires en meer.

Kruiwagens, grasmaaiers, tuingereedschap en meer.

Springkussens, ballenbakken, accessoires en meer.

Leuk Buitenspeelgoed voor een Kind van 4 Jaar

Crayola – Afwasbare Stoepkrijt
Meer informatie

Little Tikes Jungle Glijbaan
Meer informatie

Skippybal – Buitenspeelgoed
Meer informatie

AquaPlay 1542 – Waterbaan
Meer informatie

1. Crayola - 64 Afwasbare Stoepkrijt

4.8/5

Maak de mooiste kunstwerken met deze geweldige set van stoepkrijt! In de set vind je maarliefst 64 verschillende kleuren stoepkrijt waarmee je de mooiste dingen kunt maken. Het stoepkrijt is van hoge kwaliteit en de kleuren zien er mooi en fel uit. Het stoepkrijt is daarnaast afwasbaar van kleding en gemakkelijk weg te vegen met water. Je kunt een kind van 4 jaar dus lekker zijn of haar gang laten gaan.

2. Little Tikes First Slide Jungle Glijbaan - 70 cm hoog

4.5/5

Geef deze mooie, groene glijbaan buiten een goed plekje en laat een 4-jarige lekker plezier hebben. Want hoe cool is het om je eigen glijbaan te hebben! De glijbaan is gemaakt voor kinderen, zodat ze gemakkelijk de trap op en af komen. Dankzij de brede treden hebben kinderen de grootste lol en kunnen zij snel ontwikkelen op het gebied van conditie en balans. 

3. Suotu Kinderstep - Step - Lichtgevende wielen

4.2/5

Ga een stukje sneller op wieltjes met deze supercoole kinderstep van Suotu. Deze step heeft fijne handvaten en de coolste wieltjes met lichtjes. Wanneer je beweegt zullen de wieltjes licht gaan geven, hoe vet! Deze step is speciaal gemaakt voor kinderen. Hij is superlicht en gemakkelijk op te vouwen, je kunt hem dus overal mee naartoe nemen en het neemt weinig ruimte in beslag. Dit is zeker een van de leukste keuzes voor buitenspeelgoed voor kinderen van 4 jaar. De step is in hoogte verstelbaar, zo kun je hem dus voor langere tijd gebruiken, ook wanneer een kind snel groeit.

4. Skippybal - Buitenspeelgoed - Kinderen

4.8/5

Een skippybal heeft geen introductie nodig, iedereen weet denk ik wel dat het echt een leuk speeltje is voor kinderen! Stuiter alle kanten op met deze vrolijke, groene skippybal. Op een leuke manier kan een kind van 4 jaar zo bewegen en zijn of haar evenwicht trainen. Het ondersteunt spierontwikkeling en de motorische coördinatie. De grip is goed, een kind kan zich stevig vastpakken om vervolgens oneindig lang te stuiteren!

5. AquaPlay 1542 - Waterbaan

4.5/5

Aquaplay is een bekend merk dat enorm veel verschillende waterbanen aanbiedt. Dit is natuurlijk erg leuk buitenspeelgoed, waarbij water en allerlei verschillende accessoires zorgen voor de grootste lol. Deze waterbaan van AquaPlay is een van de meest populaire. Bij het kanaalsysteem vind je zelfs de grote berg, hoe cool is dat! Een aantal leuke accessoires die bij de waterbaan horen, zijn een speedboot, containerboot, twee dierfiguren en een waterrad. Ik had een soortgelijke waterbaan vroeger toen ik 4 jaar oud was, en ik vond het geweldig. Geloof je mij niet, kijk dan eens naar de reviews!

Nog geen leuk buitenspeelgoed gevonden?

Meer buitenspeelgoed voor een kind van 4 jaar

Voetballen

Kinderen van 4 jaar kunnen al lopen en rennen, dan vinden ze het misschien ook wel leuk om ergens tegen aan te trappen. Een “grote mensen voetbal” is natuurlijk nog niet geschikt, maar een foam bal bijvoorbeeld al wel. Hieronder vind je de leukste voetballen voor 4-jarigen.

Foam soft voetbal – rood – 20 cm

4.6/5

Johntoy Zachte Bal 15 Cm Multicolor

4.7/5

Disney Frozen Lichtgewicht Bal – 23 cm

5/5

Jobber – Voetbal – Sterren patroon

4.8/5

Spelpakketten

Als het niet regent is het natuurlijk erg leuk om buiten te spelen. Samen met vriendjes of met papa en mama. Er zijn een heleboel leuke spelletjes te doen, geschikt voor kinderen van 4 jaar. De allerleuksten vind je hieronder.

SES – Bowlen en ringgooien – 2-in-1 spellen

5/5

BS Toys – Feestkit Spelset – Spellen

4.3/5

SES – Wie ben ik? – Dieren – Uitbeelden en raden

4.8/5

Zweefvliegtuig voor Kinderen – Foam Vliegtuig

4.8/5

Skaten & Boarden

Skaten en boarden kan heel leuk zijn, alleen of met vriendjes. Een beetje stoer door de wijk skaten en bewegen, dat is toch leuk! Zorg er bij dit soort dingen wel altijd voor dat hij of zij de juiste bescherming draagt. Zo kun je op een veilige manier lol hebben.

Skate beschermset maat S – 4 tot 5 jaar

4.7/5

Disney Skateboard Spider-man 71 Cm

4/5

Skates Blauw/Oranje 31-34 – Valt klein

5/5

Big Bang Boards® met LED Wielen

4.7/5

Veel mensen kopen hun buitenspeelgoed voor kinderen van 4 jaar bij

Buitenspeelgoed voor een kind van 4 jaar kopen

Buitenspelen is niet alleen een manier om energie kwijt te raken, maar het heeft ook een heleboel voordelen voor de algehele ontwikkeling van een 4-jarig kind. Het stimuleert hun zintuigen, versterkt spieren en botten, en bevordert een gezonde slaap. Daarnaast leren kinderen door buitenspelen sociale vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en delen. Om deze redenen raden wij zeker aan om buitenspeelgoed aan te schaffen!

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Kinderen van 4 jaar genieten onder andere van voetballen, stoepkrijt, glijbanen, waterspeelgoed en skippyballen. Het ligt natuurlijk maar net aan de voorkeur van het kind. Er zijn enorm veel mogelijkheden en er is niet 1 product(categorie) aan te wijzen dat het meest populair is.

Buitenspelen stimuleert verbeeldingskracht door kinderen in staat te stellen nieuwe scenario’s en spelletjes te bedenken.

Ouders kunnen deelnemen door spellen te spelen, te fietsen en activiteiten te ondernemen om de ouder-kindband te versterken.

Ja, eenvoudige en betaalbare opties zoals ballen en stoepkrijt kunnen evenveel vreugde en ontwikkeling bieden.

Verstoppertje, tikkertje en trefbal zijn enkele van de geliefde buitenspelletjes die actief spel en interactie bevorderen. Daarnaast zijn er nog veel meer buitenspelletjes die kinderen van 4 jaar leuk vinden. Een heleboel vind je op deze pagina.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

    Bekijk Berichten

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL

Scroll naar boven