Buitenspeelgoed 2 jaar: de leukste ideeën!

In Nederland schijnt natuurlijk niet altijd het zonnetje, maar als het even kan vinden kinderen van 2 jaar het erg leuk om buiten te spelen. Lekker rennen, spelen met water of een leuk spelletje met vrienden uit de wijk. Wij hebben ons best gedaan om het leukste buitenspeelgoed voor een kind van 2 jaar uit te zoeken. Kijk snel verder en kies iets leuks uit!

Populaire categorieën

Loopfietsen, driewielers, stepjes en meer.

Speeltorens, glijbanen, speelhuisjes en meer.

Spelpakketten, kinderballen, vangspellen en meer.

Skateboards, rolschaatsen, inlineskates en meer.

Watertafels, opblaasfiguren, waterglijbanen en meer.

De leukste speeltenten en -tunnels voor een 2-jarige.

Kruiwagens, grasmaaiers, tuingereedschap en meer.

Springkussens, ballenbakken, accessoires en meer.

Leuk Buitenspeelgoed voor een Kind van 2 Jaar

Bellettini Loopfiets – Groen
Meer informatie

1. Adhome Rivierstenen Gonge Educatief spel

5/5

Haal deze 6 mooie, gekleurde rivierstenen in huis en oefen met je balans! Deze set bestaat uit 3 grote en 3 kleine rivierstenen. Door ze uit elkaar te leggen, kun je lopen van de ene op de andere steen. Aan de onderkant zitten anti-slip doppen, wat ervoor zorgt dat ze niet wegglijden. Doe net alsof de vloer lava is en zorg dat je niet de grond raakt! Dit buitenspeelgoed voor kinderen van 2 jaar ontwikkelt de balans, coördinatie en visuele perceptie. Uitgespeeld? Dan kun je ze gemakkelijk op elkaar stapelen en opbergen. Het neemt dan totaal niet veel ruimte in beslag.

2. Little Tikes Piratenboot - Watertafel

4.6/5

Maximaal waterplezier met deze geweldige watertafel! Spuit water in het rond met het waterkanon, kijk uit voor de haai en speel met de constant stromende fontein. Met deze watertafel weet je deze dat kinderen van 2 jaar zich uren kunnen vermaken. Bij de set worden ook twee speelfiguren meegeleverd en een aantal drijvende voorwerpen. Je raakt niet snel uitgekeken op deze prachtige watertafel van hoge kwaliteit. Zeker een aanrader.

3. Bellettini Loopfiets - Voor binnen en buiten - Groen

4.8/5

Dit is misschien wel het allerleukste buitenspeelgoed voor een kind van 2 jaar. Met deze prachtige loopfiets kan het kleine jongetje of meisje de omgeving ontdekken. Zowel binnen als buiten! De loopfiets is speciaal ontworpen om de ontwikkeling van evenwicht en coördinatie te stimuleren. 2-jarige kinderen zijn enorm nieuwsgierig naar de omgeving en ze willen het liefst alles zo snel mogelijk ontdekken. Een loopfiets ondersteunt ze waar nodig en geeft ze de mogelijkheid om wat sneller te verplaatsen. De loopfiets is gericht op veiligheid, comfort en ontwikkeling. 

4. LifeGoods HappyStep - Kinderstep

4.5/5

Met deze prachtige step met lichtgevende wieltjes is de ontvanger van dit buitenspeelgoed de coolste uit de wijk! Dankzij de 2 voorwieltjes heeft hij of zij de nodige ondersteuning, waardoor steppen wat gemakkelijker wordt. Rem optijd met het voetrempendaal en ga voorzichtig weer verder wanneer het kan. De step is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar. Het stuur is verstelbaar in hoogte, zo kan hij of zij dus langere tijd genieten van de prachtige step. 

5. Smoby KS Glijbaan - Vanaf 2 jaar

4.7/5

Lekker van de glijbaan gaan, daar hield iedereen toch wel van vroeger? Met deze mooie glijbaan, die geschikt is voor buiten, kan een kind van 2 jaar lekker glijden en de grootste lol hebben. De glijlengte is 150 cm. De treden en handvaten zijn zo veilig mogelijk gemaakt zodat kinderen minder snel vallen. Denk hierbij aan antislip treden en ergonomische handgrepen. 

Nog geen leuk buitenspeelgoed gevonden?

Meer buitenspeelgoed voor een kind van 2 jaar

Voertuigen

Een kind van 2 jaar is enorm nieuwsgierig, maar hij of zij kan nog niet zelfverzekerd en zonder problemen rondlopen. Daarom zijn kindvriendelijke voertuigen erg leuk om te geven als buitenspeelgoed. Met een driewieler of ander voertuig kan hij of zij de omgeving ontdekken, op eigen tempo of met hulp van een volwassene. 

Smoby – Driewieler met duwstang

4.5/5

Puck Loopauto Fiat 500 Lichtrose

4.8/5

Veloretti Tricycle loopfiets – Driewieler

4.7/5

Rolly Toys Tractor – John Deere Met Aanhanger

4.3/5

Speelhuisjes

Kinderen van 2 jaar hebben een rijke fantasie, en ze vinden het dan ook vaak leuk om buiten te spelen in een speelhuisje. Er zijn veel mogelijkheden bij het kiezen van een geschikt speelhuisje. De allerleuksten vind je hieronder. 

Smoby Vloer set van 6 – Speelhuis

5/5

Smoby – Outdoor collectie – Square Speelhuis

4.7/5

Smoby Neo Friends House Speelhuis

4.8/5

Backyard Discovery Aspen Houten Speelhuis

4.2/5

Sport & Spel

Buiten kun je de leukste spelletjes doen, alleen of met vrienden. Kinderen van 2 jaar vinden heel veel leuk en kun je snel vermaken met het juiste buitenspeelgoed. Van stoepkrijt tot ballen en rammelaars. Kijk snel wat de beste opties zijn voor 2-jarigen.

BS Toys Springkoe Jumpbal – Skippybal

4.3/5

SES – Stoepkrijt emmer – 22 stuks – 8 kleuren

4.7/5

Bumba speelgoedbal – bal met structuur

4.8/5

Sport en spel activiteiten kinderen

4.8/5

Tuinierspeelgoed

Met tuinierspeelgoed kunnen kinderen van 2 jaar gewoon helpen met allerlei klusjes in de tuin! Van grasmaaien tot sjouwen met de kruiwagen en de planten water geven met een gieter. Er zijn een aantal leuke producten verkrijgbaar die kinderen buiten in de tuin kunnen gebruiken. 

Bosch – Speelgoed kruiwagen – Tuingereedschap

4.8/5

Kruiwagen Tuinset 9-delig – Voor kinderen

4.5/5

Little Tikes Grasmaaier – Kinderspeelgoed

4.5/5

Fien & Teun – Kinderbezem – blauw

4.9/5

Zand- & Watertafels

Met een goede zand- en watertafel kan een kind van 2 jaar urenlang spelen. En de volgende dag weer! Het is een leuke combinatie van spetteren met water en kastelen bouwen in het zand. Vaak worden de tafels ook geleverd met leuke accessoires. Kijk snel verder!

Watertafel – Zandtafel – Water speelgoed

4.8/5

Feber Zand en Watertafel – Groen/Rood

4.7/5

Basic Summertime Zand-Watertafel

4/5

Little sprouts Happy Three – Water- en Zandtafel

4.9/5

Schommels

Kinderen vinden schommelen geweldig. Voor jong en oud zijn schommels verkrijgbaar die op een veilige manier een kind de grootste lol kunnen geven. Hierbij is een populaire keuze de meegroeischommel. Bij deze schommel is het zitje aan te passen aan de leeftijd van het kind, en daardoor kun je langer genieten van de schommel. Wij hebben de leukste schommels voor kinderen van 2 jaar geselecteerd.

3 in 1 Meegroei Schommel voor Kinderen

4.5/5

Houten 3 in 1 Meegroeischommel

4.5/5

Babyzitje luxe KBT-PP-groen – tot 36 maanden

4.3/5

Babyzitje schommel Groeimodel

4.5/5

Glijbanen

Het is de droom van ieder kind, een eigen glijbaan in de tuin. Ze zijn er in alle soorten en maten. Geschikt voor verschillende leeftijden en met verschillende kleuren en designs. Je hebt normale glijbanen, aanbouwglijbanen en zelfs glijbanen met een waterfunctie. Bij die laatste kun je dan een tuinslang aansluiten en genieten van je eigen waterglijbaan! Kijk snel naar onderstaande producten om het te ontdekken.

Little Tikes First Slide Jungle Glijbaan – Blauw Groen

4.5/5

Little Tikes Reuze Glijbaan Evergreen – Groen

4.3/5

Smoby XS Oranje/groen – Wateraansluiting

4.5/5

Smoby – Avonturen Auto met Glijbaan

4.7/5

Buitenspeelgoed voor een kind van 2 jaar kopen

Als het gaat om de ontwikkeling van jonge kinderen, is buitenspelen van onschatbare waarde. Het biedt niet alleen fysieke voordelen, maar ook kansen voor sociale interactie en cognitieve groei. Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Voor 2-jarigen biedt het de mogelijkheid om hun zintuigen te verkennen, fysieke vaardigheden te ontwikkelen en hun nieuwsgierigheid te stimuleren. Het stimuleert ook de verbeeldingskracht en creativiteit terwijl ze de natuurlijke wereld om hen heen ontdekken.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Jahoor, buitenspelen is het hele jaar door een aanrader, mits de weersomstandigheden veilig zijn. Kleed het kind warm aan en zorg voor voldoende bescherming tegen de kou.

Een zandbak is een goede keuze, omdat kinderen samen kunnen graven en bouwen. Ook een speelhuisje met meerdere ingangen kan de samenwerking stimuleren. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Houd altijd toezicht op de kinderen terwijl ze buitenspelen en kies speelgoed dat past bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau.

Denk aan activiteiten zoals een natuurwandeling maken, bladeren verzamelen of samen dieren in de wolken zoeken. Creativiteit kent geen grenzen!

Geef het kind de vrijheid om te experimenteren met materialen zoals zand, water en stenen. Moedig ze aan om verhalen te verzinnen terwijl ze spelen om hun verbeeldingskracht te stimuleren.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL