Hoe kies je het beste cadeau? Gebruik deze checklist!

Dus, jij bent op zoek naar een cadeau maar weet niet helemaal zeker waar je nou precies op moet letten. Dat snappen wij heel goed. Ondanks het feit dat we zelf een beoordelingsproces doorlopen, betekent dit niet dat je ons maar gewoon moet geloven en zelf niet kritisch hoeft te zijn.

Of je nou een leuk product tegenkomt op onze website of ergens anders, het is altijd goed om kritisch te zijn. Op Bol.com bijvoorbeeld, wanneer je filtert op “geschikt voor 2-jarigen”, kan het zomaar zijn dat je producten ziet staan die niet kindvriendelijk zijn. Dit is niet alleen zo op Bol.com, dit gebeurt veel vaker.

Daarom is het goed om een checklist erbij te houden, deze kun je gebruiken wanneer je een leuk potentieel cadeau tegenkomt. Kun je alles afvinken op de checklist? Dan kan het zomaar zijn dat je een top cadeau hebt gevonden. Laten we snel kijken wat er allemaal op de checklist staat.

Interesses van het kind achterhalen

Wanneer je op zoek gaat naar een leuk cadeau, is het goed om je te verdiepen in de interesses van het kind. Wat vindt hij leuk om te doen? Als je dit zelf niet zo goed weet, kun je natuurlijk altijd de ouders of verzorgers vragen om tips. 

Leeftijdsaanbeveling bekijken

De tweede stap is het controleren van de aanbevolen minimum leeftijd. Deze staat soms gegeven in de productbeschrijving, maar het kan ook zo zijn dat je iets verder naar beneden moet scrollen. Kun je geen aanbevolen minimum leeftijd vinden? Wat ons betreft voldoet een product dan niet aan de gewenste voorwaarden. Dit geldt vooral voor jonge kinderen die nog regelmatig voorwerpen in de mond stoppen bijvoorbeeld, maar eigenlijk moet er gewoon altijd een aanbevolen minimum leeftijd gegeven zijn.

Reviews lezen

Wij nemen zowel de kwaliteit als kwantiteit van reviews erg serieus. Een productbeschrijving kan namelijk wel veelbelovend zijn, maar de mening van de klant is natuurlijk waar het echt om draait. Lees zorgvuldig de reviews van klanten en kijk naar de gemiddelde score (onder de 4 sterren is vaak geen goed teken). Door de reviews goed te bekijken, is de kans kleiner dat je voor verrassingen komt te staan.

Veiligheid controleren

Wanneer de aanbevolen minimum leeftijd aangeeft dat het product geschikt is voor het kind waar jij een cadeau voor zoekt, dan betekent dit vaak dat er geen problemen zijn op het gebied van veiligheid. Toch is het belangrijk om dit goed te controleren. Controleer op eventuele waarschuwingen voor kleine onderdelen of scherpe randen.

Originaliteit van het cadeau

Kies een origineel cadeau, iets wat hij nog niet eerder heeft gekregen. Wederom kan het een goed idee zijn om de ouders of verzorgers te vragen of de jongen het cadeau al heeft. Is dit niet zo? Dan zit je goed natuurlijk. Daarnaast wil je eigenlijk ook voorkomen hij twee keer hetzelfde cadeau krijgt op een verjaardag bijvoorbeeld. Voor dit probleem raden we aan om een online verlanglijstje te maken. Zo’n verlanglijstje kun je delen met vrienden en familie, en cadeaus zijn afstreepbaar. Wanneer jij dus een bepaald cadeau hebt gekocht, streep je het cadeau af en wordt hij niet 2x gekocht. Probleem opgelost!

Ruimte en opslag vereisten

Denk goed na over de grootte van het cadeau. Idealiter kies je een cadeau dat niet al te veel ruimte in beslag neemt, en iets wat gemakkelijk opgeborgen kan worden wanneer het niet in gebruik is. Opnieuw, communicatie is belangrijk dus bij twijfel kun je beter gewoon even vragen aan de ouders of verzorgers of dit een cadeau is dat praktisch wel zo handig is.

Levertijd en beschikbaarheid controleren

Online winkelen is heel handig, maar niets is vervelender dan wanneer een bestelling later aankomt dan gewenst. Controleer daarom altijd de levertijd en beschikbaarheid van een product. Ben je bijvoorbeeld een beetje laat en is de verjaardag morgen al? Kijk er dan goed naar of dit mogelijk is.

Scroll naar boven