Constructie speelgoed 5 en 6 jaar: de leukste ideeën!​

Een jongen of meisje van 5 of 6 jaar vindt het natuurlijk geweldig om dingen te bouwen. Met stenen, blokken, treintjes, noem maar op! Met het juiste speelgoed zal je zien dat hij of zij zich uren kan vermaken. Hieronder vind je het leukste constructie speelgoed voor hem of haar. Kijk snel verder en ik zou zeggen… veel bouwplezier!

Leuk Constructie Speelgoed voor een Kind van 5 en 6 Jaar

LEGO City Vakantiecamper 5+
Meer informatie

LEGO City Autowasserette 6+
Meer informatie

LEGO City Reddingsboot 5+
Meer informatie

VTech Marble Rush Ultimate Set
Meer informatie

1. LEGO City Vakantiecamper 5+

4.9/5

Ben jij op zoek naar het leukste constructiespeelgoed? Dan ben jij bij LEGO aan het juiste adres! LEGO heeft van alles voor een 5-6 jarige. De leukste, herkenbare bouwprojecten vind je in deze LEGO sets. De vakantiecamper is er zeker eentje om naar te kijken. Bouw je eigen camper en reis naar de mooiste vakantiebestemmingen. In deze set vind je alles wat je nodig hebt om een mooie camper in elkaar te zetten. Daarnaast krijg je er een heleboel leuke details bij. Ontdek het zelf en haal deze topper in huis!

2. LEGO City Autowasserette 6+

4.7/5

Nog een leuke bouwset uit de LEGO City serie: de autowasserette. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van 5 jaar moeten officieel dus nog even wachten. Bouw de autowasserette en zorg ervoor dat de auto’s weer mooi schoon worden. Met draaiende wasborstels, beweegbare drogers en een zeepdispenser weet je bijna wel zeker dat dat gaat lukken. Ook worden er andere accessoires meegeleverd, zoals een bandenpomp en een speelgoed auto. 

3. QuchiQ™ Robot speelgoed bouwpakket 6+

4.8/5

Zoek je naar constructie speelgoed voor een 5 of 6-jarige die het geweldig vindt om zijn of haar eigen robot te bouwen? Grote kans dat je met dit cadeau punten scoort! Dit bouwwerk bestaat uit 6 verschillende trucks, die samen een grote robot vormen. De totale set telt maarliefst 482 bouwstenen. Aan de hand van het meegeleverde instructieboekje kan een kind zelf aan de slag gaan om de mooiste robots te bouwen.

4. LEGO City Reddingsboot Brand Speelgoed 5+

4.8/5

Wat cool, met deze set kun je gewoon je eigen reddingsboot bouwen! Bij de reddingsboot krijg je onder andere ook 2 speelgoedboten, 3 minifiguren en een aantal andere accessoires. Met de 144 onderdelen kan een kind vanaf 5 jaar zichzelf uitdagen om de reddingsboot in elkaar te zetten. Is hij klaar? Dan kan hij of zij er mee spelen! Uitgespeeld? Geef de prachtige boot dan een mooi plekje.

5. VTech Marble Rush Ultimate Set

4.5/5

Met de 128 bouwonderdelen kun je je eigen knikkerbaan in elkaar zetten. Hoe cool is dat! Daag jezelf uit om hem helemaal in elkaar te zetten. Kijk vervolgens hoe de knikkers van boven naar beneden racen, door verschillende bochten, trechters en doorgangen. Hoor de geluidseffecten en kijk naar de lichtshows tijdens het bewegen van de knikkers. Een leuk bouwwerkje voor jongens en meisjes van 5 of 6 jaar.

Nog geen leuk constructie speelgoed gevonden?

Meer constructie speelgoed voor een kind van 5 en 6 jaar

Constructie speelgoed 5 jaar

LEGO City Elektrische sportwagen Bouwset

4.8/5

LEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos

4.7/5

Gemmicc Magnetisch Speelgoed

4.8/5

LEGO City IJswagen – Vanaf 5 jaar

4.9/5

Constructie speelgoed 6 jaar

LEGO NINJAGO Jay’s Bliksemstraaljager

4.7/5

LEGO City Politiestation – Constructief

4.9/5

LEGO City Treinen Vrachttrein – Vanaf 6 jaar

4.8/5

LEGO Jurassic World Dinosaurus

4.6/5

Meer constructie speelgoed voor 5-6 jaar van LEGO vind je op

Constructie speelgoed voor een kind van 5 of 6 jaar kopen

Het juiste bouw- en constructiespeelgoed zorgt voor urenlang speelplezier. Naast de lol, kan het bouwen ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jongen of het meisje. Kijk bij het aanschaffen van constructie speelgoed altijd naar de aanbevolen minimum leeftijd. Zo weet je zeker dat het speelgoed veilig is en dat het kind op een veilige manier kan bouwen en spelen.

Wij vinden het altijd lastig om een leeftijd te koppelen aan speelgoed, omdat sommige kinderen nou eenmaal verder zijn ontwikkeld dan andere kinderen. Hierbij raden wij aan om – wederom – goed te kijken naar de aanbevolen minimum leeftijd die staat aangegeven in de productbeschrijving. Een kind van 6 jaar dat moeite heeft met bouwen, kan misschien beter constructie speelgoed voor 5-jarigen gebruiken. Het tegenovergestelde kunnen we echter niet aanraden, een kind van 5 jaar dat gemakkelijk bouwt kan niet zomaar constructie speelgoed voor 6 jarigen gebruiken. Doe je dit wel, dan neem je het risico dat het kind op een onveilige manier gaat spelen. En dat is niet de bedoeling!

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Er is niet per se speelgoed dat wordt gezien als het “beste”. Het meest veilige en leuke constructie speelgoed is speelgoed dat aansluit bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Kijk hier dus goed naar, voor dat je een keuze maakt.

Ja, die zijn er zeker! Je kunt daarbij denken aan sets met thema’s zoals dieren, voertuigen, rollenspellen en fantasiewerelden. Deze sets zorgen ervoor dat kinderen van 5 en 6 jaar de vrijheid hebben om hun eigen fantasie te gebruiken. 

Veiligheid is van groot belang bij het uitkiezen van speelgoed, dus dit is zeker goed om over na te denken. Zorg ervoor dat het speelgoed geen kleine onderdelen bevat, omdat deze ingeslikt kunnen worden. Daarnaast kun je controleren of het speelgoed geen scherpe randen heeft. Vaak is dit niet het geval wanneer er in een productbeschrijving staat dat het speelgoed geschikt is voor kinderen, maar het is altijd goed om zelf te controleren.

  • Daan

    Daan vindt het altijd een leuke uitdaging om de beste cadeaus te vinden voor jongens van alle leeftijden. Hij is natuurlijk zelf ook een kleine jongen geweest, en weet mede daardoor precies wat ze leuk vinden om te krijgen. Heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje!

    Bekijk Berichten

Hoe wij de leukste cadeaus selecteren

Per leeftijd leuke cadeau tips voor ieder budget.

Verschillende categorieën zodat je zelf een keuze kunt maken.

Originele cadeaus waar hij zeker mee wordt verrast.

Vertrouwde websites die kwaliteit garanderen.

VIND HET LEUKSTE CADEAU VOOR EEN JONGEN OP CADEAUJONGEN.NL

Scroll naar boven